Hava Durumu

Başkan Altepe, 'bazı' durumların farkında!

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2017 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 07:10

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yle yeniden bir araya geldiğimizde, sıcak gündemi konuştuk.
CHP'nin kendisine '0' notu vermesini de, kentsel mesele gerekçeleriyle sosyal medyada ağır sözlere hedef olmasını da ve Faruk Çelik'le karşı karşıya getirilmek istenmesini de sorduk.
Tanıdığımız üzere...
Aynı!
Görevine hakimiyeti ve icraatıyla kendisine özgüveni, yılların siyaset deneyimleri ve kent yöneticiliği, soğukkanlılığıyla gözler önüne seriliyordu.
Karne notu '0' veren CHP'nin, eleştirecek bir husus bulamadığını ve böyle siyasi tutumla böyle davrandığını belirterek, "Siyasete çuvallamaktır" diyordu.
Birkaç aydır...
Sosyal medyada, mesnetsiz ve hukuksuz söylemlerde bulunanlar için de, 'planlı eylem hareketi' öngörüsünü paylaşıyor.
Bursa'da bazı çevreleri ve Nilüfer ilçesini işaret ediyor.
'Başkan adaylığı' tartışmalarının yaratıldığı dönemde, bazı şeylerin farkında olduğunu belirterek, "Tabii ki, artık gerekeni yapıyoruz" ifadesini kulanıyor.
Faruk Çelik'le karşı karşıya getirilmek istendiğini, ancak bazı şeylere de zemin yaratmak isteyenler olduğunu ifade ediyor. Kendisinin Bursa'ya, Çelik'in ülkesine hizmet eden önemli bir siyasetçi konumuna dikkati çekerken,'2014 sürecindeki gibi hesaplara, deneyimiyle 'hazır olduğu' izlenimini edinmiş oluyorduk.
Kentsel sorunların çözüm yöntemleri ve halktan beklentilerin farkında olduğunu belirterek, "Gereken tüm projeleri, ardı ardına başlatmaya başladık" bilgisini veriyor.

"Görev verilen" olmak mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yönetiminde boşluk olmadığını ifade ederken, bazılarının kendisine siyaseti öğretemeyeceğini de vurguluyor.
Bursa'ya hizmette, hedefleri aştıklarından da söz ederek, "Bulunduğum görevlerin hepsi benim gıyabımda verilen kararla oldu. Lazımsak ben burada varım" diyor.

Rakamlarla İzmir'i Bursa'yla kıyaslıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyelere devlet payında Bursa'nın 1 yılda 850 milyon TL almasına karşılık, 2.4 milyar TL alan İzmir için "İzmir'in yaptığı ne var ki, bir de Bursa'ya bakın" yorumunda bulunuyor.
Merkezi yönetime ait, kentleri bağlayan yetkileri devralabilme düşüncesini de tekrarlarken, "Bursa, çok farklı olurdu" öngörüsünü paylaşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.