Hava Durumu

Başkan Altepe: “Biz lafla değil, işle uğraşıyoruz!”

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2016 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 07:40
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle yoğun temposu içerisinde telefon görüşmesinde bulunduk.
Koşturmayı anlatıyordu.
Siyasette 38 yılı ve belediyecilikte 23 yılı geçen Altepe, gönül verdiği siyasetin davasında kendisine teveccüh edilen görevlerle hep gündemdeydi.
2 dönemdir…
Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten ve 2014 yılında il geneli itibariyle icraatı genişleyen Altepe,bizimle görüşmesinde, 17 ilçeye hizmeti vurguluyordu.
Öncelikle…
“Biz lafla değil, işle uğraşıyoruz!”
Ardından…
Bursa’nın tüm bin 70 mahallesine hizmet ediyor olmalarına dikkati çekerken, “Biz bunlarla uğraşıyoruz. Herkes görevini yaparsa, Türkiye büyür.” diyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bağlanan ilçelerdeki memnuniyeti gündeme taşıyarak, “Bu ilçelerimizde, ‘Keşke, daha önce Büyükşehir’li olsaydık.” denildiğini paylaşıyor.
Kendisinin Bursa’yı bildiğini ve tanınmayan kent yönetici olmadığından söz ederek, “Farklı kentler ve ilçeler, bizi örnek alıyor ve konuşmaya geliyor.” bilgisini veriyor.
Her alanda kentlisine hizmet verdiklerine değinirken, “Bursalı üreticilerimiz, incirin düşük fiyatından yakınıyor. Biz, kurduğumuz yapıyla pazarlara açılmasını ve üstelik ihracat yapılmasını sağlıyoruz. İncir ihraç eden belediyeyiz.” diye konuşuyor.
Devamıyla…
“Tarımda incir ve benzeri örnekler için yaptıklarımızı tartışanlar, kentine, kentlisine ve ülkesine katkımızı, memnuniyetlerden anlamalılar.”

Bozbey’den Maliye’ye sitem


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Maliye Bakanlığı’ndan kaynaklı çözüm anlaşmazlığı nedeniyle halkı mağdur eden bir durumu eleştirdi..
İşyeri açma-kapama işlemlerini gündeme taşıyan Bozbey, ilk adımın; Maliye’ye gitmek yerine, ilçe belediyesinde atılması gerektiğini vurguluyor.
‘Belediyeden, uygunluk belgesi ön koşulu’ önerisine yanaşılmadığını söylüyor. 

Sular Vadisi’ne 10 milyonluk kamulaştırma


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu’na değer katacak ‘Sular Vadisi’projesi için “Kamulaştırma çalışmalarının yüzde 89’unu tamamladık. Hak sahiplerine 10 milyon 872 bin 641 lira ödeme yapıldı.” bilgisini verdi.

Belediyelerin Osmangazi’de ‘birlik meclisi’ buluşması


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, başkanlığını yürüttüğü Bursa Belediyeler Birliği’nin meclisine ev sahipliği yaptı. Çalışmalar değerlendirilirken, 2017’nin çalışma takvimi belirlendi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.