Hava Durumu

Başkan Bozbey’de, çekilme olasılığı!

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2012 09:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2012 09:08

Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı olup olmayacağı, toplum ve siyaset gündemiyle merak ediliyor. Rotasını artık değiştirmesi gerektiği, olağan beklenti olarak da dile getiriliyor.
Popüler bir belediye başkanı olan Bozbey, bağlı bulunduğu siyasi partinin önünde görülüyor. Diğer siyasi parti çevrelerinden oy tercihi de alabilen özellik taşıyor.
Düşüncelerini sorduk.
AK Parti’nin ilçeyi alabilme iddiası ve propagandasına karşılık, siyaseten CHP’den ses yok.
Belediye başkanı diliyle yorumluyor. Hizmet teminatı için ilçe halkına AK Parti belediyeciliği farkından söz edilmesini eleştiriyor.  
Türk Belediyeciliği’nde nelerin yapıldığıyla takip edildiklerini ve örnek alındıklarını vurguluyor. Uluslararası alanda da geçerli olan bu durumu, dış temaslarda doğrudan yaşadıklarını da söylüyor.
AK Parti yönetimindeki Malatya’da düzenlenen yerel yönetim toplantısında, “Bursa’dan, bir Nilüfer Belediyesi’ni biliyoruz ve duyuyoruz” denilmesini, tarafsız örnek gösteriyor.
Nilüfer’deki seçmenlerin, kendi yaşam görüşlerine göre tercih yaptıklarına işaret ediyor. AK Parti’nin hedefinin zorluğunu savunuyor.
Kendi geleceği için “Yerel seçimler erkene alınsın ya da alınmasın, henüz daha zaman var. Yine söylüyorum, Nilüfer’e hizmet için seçildim ve 3. kez bu süreci yürütüyorum.” diyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığı için ilçe halkının ilettiği arzu ve desteğe teşekkür ediyor. Ayrıca “Halkımız, Nilüfer’in başında olmamızı da istiyor.” saptamasında bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer’e de hizmet etmektir, ancak yanıtını yine zamana bırakıyor.
Hatta…
İlk kez duyduğumuz açıklamayla “Belki de, Nilüfer Belediyesi’ne yeniden aday olmayıp, hiçbir yere de aday olmayabilirim. Benim için tüm seçenekler geçerlidir.” ifadesini kullanıyor.
“Çekilebilirim!” mesajı da veren Bozbey, daha da merak uyandıracak. Ailesi ve yakın çalışma arkadaşlarıyla da nihai karara varacaktır.
Bursa ve Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirileri de oluyor, meclisinde zaten söylenmesi gerekenleri söylediğini anımsatıyor.
Kentsel sorunlar açısından, ilk sırada ulaşımı gösteriyor. Çözümsüzlükleri ve çözüm iddiasıyla ortaya atılan projeleri eleştiriyor.
Çevre ve toplum sağlığı sorunlarına odaklanırken, zaten açıklamalarıyla da biliniyor. Altyapı hizmetlerindeki yeter-  sizlik ve eksiklikleri savunurken, buna örnek en başta ilçesini örnek gösteriyor.
AK Parti’nin önde gelen isimlerinden Faruk Çelik’le yakınlığı konuşuluyor. Son yerel seçim sürecinde, AK Parti’den transfer teklifi aldığı da, iddia ediliyordu.
Bozbey, “Herkese eşit mesafeli ve ayrımcılık yapmayan insanım. Karşımdaki,  insan olsun yeter. Mustafa Bozbey’i tanımayan, benimle örtüşmeyecek yorum içerisinde girebilirler.” şeklinde konuşuyor.
Açıkçası…
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan olabilmek, O’nun gönlünde var. O hedefe vardıracak güçlü CHP ve CHP’nin saha siyaseti var mı, yok.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.