Hava Durumu

Başkan’dan veryansın eleştiri!

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 04:55
Türkiye’de kanun çok, ancak…
Harfiyen uygulanmıyor.
İşleyişte, kronik sorun var.
İçişleri Bakanlığı’nca yasayla düzenlenen ve büyükşehir belediyelerince yürütülen altyapı koordinasyon merkezleri de (AYKOME), böyledir.
Kulağa hoş geliyor, ismi…
Amaç ve esaslar da doğru ve güzel…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in veryansınla açıkladığı eleştirel hususlar, uygulamaya ilişkin tezat AYKOME gerçekleridir.
Bozbey, altyapı kurumlarının, sahalardaki uygulamalarını gündeme taşırken, çalışma anları ve sonrasıyla belirli bir disiplin ve düzenden yoksun olduğunu söylüyor.
En önemlisi….
Tek merkezden, otoriter koordinasyon işleyişi yürütülmediğini belirtirken, “Hem belediyenin hem ülkemizin mali kaynakları heba oluyor. Yapılan koordinesiz çalışmalar, Nilüfer halkıyla bizi karşı karşıya getiriyor” diyor.
Düzensiz yapılan, tam kapatılmayan ve gelişigüzel bırakılan kazılardan fotoğraflar, otoritesizliğin, sorunun belgeleri olarak sunuluyor.
Yeni yapılan asfalt ve kaldırımlardaki kazılar nedeniyle “Belediye, yine kime para kazandırıyor?” gibi, yorumlar yapıldığına işaret ediliyor.
Bozbey, milli ekonomiye zarar verildiğini ve hizmetlerin deforme olduğunu belirtirken, tekrarlanan yenileme, bakım ve onarımla belediyeye mali yük gerçeğini de anlatıyor.
AYKOME, ismi ve amacı gibi olmalı!

‘Demokrasi’ buluşması bugün 17:00’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Demokrasi ve Şehitler Mitingi, bugün saat 17:00’de Yenikapı’da yapılacak.
İstanbul’daki buluşma, demokrasinin taçlandırılması olarak tanımlanıyor. Diğer illerin meydanları da, aynı saatte dolacak.
Erdoğan ve diğer katılımcı konuşmaları, Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, dev ekranla takip edilebilecek.

Büyükşehir’de Çepni’ye ‘sorumluluk’

Büyükşehir Belediyesi’nde, Genel Sekreter Seyfettin Avşar’ın emekliye ayrılmasının ardından, ayrıca yürüttüğü bir görevi de bıraktı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, yerel yönetimin sahibi ve hissedar olduğu şirketlere yönelik olarak, BİNTED Ortaklar Kurulu’na başkan atandı.

Bursa’yı aydınlatanlar da ‘demokrasi nöbeti’ tuttu



Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yerini alanlar arasında, kentin elektrik işletmesini yürüten UEDAŞ çalışanları da vardı. Sosyal medyadaki paylaşımda, “Demokrasi, millet ve bayrak için yüzlerce personelimiz meydandaydı.” ifadesine yer verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.