Hava Durumu

Başkanların seçimi, Başbakan'a sınav...

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2013 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2013 08:23

Türkiye, yerel seçimlere doğru ilerliyor, ancak AK Parti'nin yürüttüğü hükümet için sınava dönüştü.
Geçmişten bugüne…
Muhalif siyasi partiler, yerel seçimleri işbaşındaki hükümetler için bir genel seçim provası gibi görür.
Yine, böyle olacak.
Hatta…
Genel ve yerel seçimlerin çift siyasi partili geçmesinden yana olan İktidardaki AK Parti ile ana muhalefet CHP için daha da önem taşıyor.
Yerel seçimlerin ardından…
Halk oylamasıyla ilk cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ertesi yıl da, genel seçimler yapılacak.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü koruyabilmesi ve artırabilmesi için AK Parti'nin de yerel seçimlerden mümkün olabilen en iyi sonuçla çıkması gerekiyor.
Açıkçası…
Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkıp çıkmayacağının merakı kadar, en başında aday olup olmayacağı ve tek aday olup olmayacağı da belirsiz…
AK Parti'nin geleceğinin tartışılıyor olmasıyla beraber, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevine adaylığı da söz edilebiliyor.
Dolayısıyla…
Yerel seçimler, çok önemli!
Patlak veren yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, AK Parti ve hükümetini sarsıntıya uğratırken, süreç yönetiminin önemi artmış oluyor.
Muhalif siyasi partilerden CHP ve MHP, TBMM'de grupları bulunan ve öne çıkanlar olarak, AK Parti ve hükümetine iktidar sınavı oluşturmak istiyor.
Ana muhalefet CHP, özellikle MHP kanadından ve son gelişmelerle Fethullah Gülen Cemaati'nden önemli bir destek umuyor. AK Parti'den kayma olabileceği de, artık beklentide bulunuyor.
AK Parti, öne sürülen Kürt sorununa kendi söylemiyle Demokratik Çözüm sürecini yürütüyor.
BDP tarafından yetersiz olarak yorumlandığı gerekçesiyle doğuda güçlenebilmeyi önemsediği de biliniyor. İstanbul'da, yansıma bekleniyor.
Elbette ki…
AK Parti, Fethullah Gülen Cemaati'yle ihtilafının kendi lehine sonuçlara neden olacağını bekliyor.
Yanı sıra…
Demokratik Çözüm süreciyle doğudaki belirli bir desteğin alınabilmesine devam edilebilmesi ve artırılabilmesi de hedefleniyor.
Şu da, bir gerçek…
AK Parti dışında, kentler için çözümleri ve projelerini konuşabilen, vaatlerini ortaya koyabilen bir muhalefet sesi ve süreç yönetimi yok.
Kurulduğundan beri tüm genel ve yerel seçimlerden önde çıkan AK Parti, muhalif siyasi partilerle en önemli sınavının sürecinde bulunuyor.
Yerel seçimlerden, tüm zamanların en iyi sonucunu elde etmeyi hedefleyen Erdoğan, büyük kentlerde hazır kıta durumundaki belediye başkanlarıyla yolunu ayırmadı ve teşkilat yapılarını da korumaya çalıştı.
Tüm siyasi partiler, hangi açıdan ele almış olurlarla olsunlar, 30 Mart; Türkiye için geleceğin eşiğidir.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.