Hava Durumu

Belediye başkanlarına, Arınç’tan seçim mesajı!

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2012 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2012 09:10

AK Parti camiası ve kamuoyunda merak edilen bazı hususları gündeme getirdik.
Erken yerel seçimler kapıda!
AK Parti tarafından daha önce açıklandığı üzere, muhalefetin istemesi durumunda, yerel seçimlerin erkene alınabilmesi, anayasa değişikliğiyle mümkün olabilecek.
Olumlu düşünceye sahip MHP, anayasa düzenlemesi için gerekli çoğunluğun elde edilebilmesini sağlıyor.  Bu yılın ekim veya kasım aylarında karar alınabilmesi gereğini belirtirken, Arınç, muhtemel tarih olarak da, Kasım 2013’ü gösteriyor.
Ardından…
O soru,soruldu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yeniden adaylığını ilan etmesini değerlendirdi. Açıklamaları, ince mesajlarla oluyordu.
Öncelikle…
Altepe’nin düşüncesini ve açıklamasını, olağan görüyor, “Mevcut bir belediye başkanının, yeni bir dönem için arzusu olarak görüyorum. Bunun altında üstünde çok fazla bir şey aramıyorum.” diyor.
Bu sütunlardan duyurduğumuz açıklama, AK Parti camiasına da, yönetenlerine de sürpriz olmuştu.  Arınç’tan da, çarpıcı sözler duyduk.
İstanbul ve Bursa’nın büyükşehir belediye başkanları gibi, ilerleyen süreçte başka belediye başkanlarından da, açıklamalar olacaktır.
Arınç, görevine devam etmek isteyen AK Parti’li belediye başkanlarından bir beklentinin altını özellikle çiziyor ve tavsiye ettiğini vurguluyor.
Kamuoyuna açıklanan yeniden adaylıkları değerlendirirken, erken mi geç mi olduğunun tartışılabileceğini ve erken ise, neden erken olduğunun konuşulabileceğini söylüyor.
Adaylık açıklamalar yapılırken, ayrıca “Ben, yeni bir dönem için tekrar adaylığı düşünüyorum, ancak partim kabul eder ise, karar verir ise…” cümlesinin kullanılmasını da vurguluyor.
“Ben adayım!” denilmesinin, resmi adaylık için yeterli olmadığını belirtiyor ve süreç itibariyle “aday adaylığı” çerçevesinde tutuyor.  
Başka aday adayları olabileceğine değinerek, nihai adaylık için il teşkilatlar ve milletvekillerinin çalışmaları ve istişarelerinin, genel merkez çalışmaları ve anketlerin yapılacağına işaret ediyor. Bu sözlerinin devamında da, “Başarılı olduğu ve devam etmesi gerektiği düşünülür ise, ‘Haydi yolun açık olsun’ denilir ve sonuçta genel merkezin bir aday açıklaması yapılır.” diye konuştu,
Altepe’nin, içerisinde yer aldığı AK Parti’nin nasıl çalıştığını bildiğine inanan ve aksini kastetmediğini de düşünen Arınç, “Özgen Bey de, Dündar da, aynı şeyi yapabilirler. Ama genel merkezimiz, mevcut şartları dikkate alarak, görev kaydırmaları yapabilir. İlçeler arasında, il arasında değişiklikler yapabilir. ‘Sen dur” diyebilir.” demesiyle de dikkati çekiyordu.
Yerel seçimlere henüz 15 aylık bir zaman bulunmasına rağmen, görevlerine devam etmek isteyen AK Parti’li belediye başkanlarına sesleniyordu. Son sözün parti tarafından söyleneceğinin özellikle ifade edilmesi, tekrar ediliyordu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.