Hava Durumu

Bilenser’e CHP’den teklif!

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2013 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2013 09:16

Bursa’yı kim yönetecek?
…Ve!
Özellikle…
Gözler, AK Parti’de oluyor!
AK Parti, siyaset hayatına katılmasıyla beraber, her genel ve yerel seçimde, belirleyici rolde bulunuyor,
Muhalefet de, iktidarın göstereceği adaylara göre, kendi politikasını ve adaylarını belirlemek istiyor.
AK Parti’de, görevine devam edebilme arzunu ilan eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra, önemli mevkilerdeki isimlerin de adı geçiyor.
Açıkladığımız üzere…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’le beraber, üst rakımlı rekabet süreç yaşanıyor.
Dolayısıyla…
Rekabetin merkezi, Büyükşehir Belediyesi!
Ardından…
Merak edilen, CHP’nin ne yapacağı...
AK Parti, Büyükşehir adaylarını 2-3 ay içerisinde belirlemeyi planlanırken, Bursa’da CHP’nin de boş durmadığını öğrendik.
Popüler olan ve 3 dönemdir görevini yürüten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önceki yerel seçim itibariyle yine merak uyandırıyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne aday olacak mı?
Kararı, Bursa’daki yerel seçim siyaseti ve sürecine belirleyicili olarak yorumlanıyor. Çekilebilme olasılığını, 3. seçenek beyanatıyla bizzat kendisinden duyurmuştuk.
Gözler, ayrıca CHP’de!
CHP’de, genel merkez politikasıyla sürpriz bir gelişmenin süreci yürüyor. Gündeme gelmesiyle de beraber, süreç sıcak tutuluyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne 1999- 2004 döneminde DSP’den başkanlık yapan Erdoğan Bilenser’e, CHP Genel Merkezi’nce aynı göreve adaylığın teklif edildiği konuşuluyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve takibi dahilinde, Bilenser’le iletişim sürecine geçilirken, kararı merak ediliyor.
Bilenser, kamuoyu anketindeki olumlu verilere rağmen, 2004 yılındaki yerel seçim döneminde, kendisini siyaset ve süreç dışında tutmuştu.
Dönemin ana muhalefet lideri Deniz Baykal da, Bilenser’i aralarında görmek isteyip, adaylık için teklifte bulunmuştu.
Şimdi…
Yeniden gündemde!
Bilenser’le dün konuştuk, ancak konuşmaktan kaçındı ve yorumda bulunmadı.
Bu arada…
Bursa’da, DSP’li yerel yönetim döneminin bir eski belediye başkanı daha, yine aynı görevine adaylık için konuşuluyor.
Yıldırım Belediyesi’ne 1994- 2004 döneminde başkanlık yapan Ramazan Altunöz, CHP saflarına katılarak, dikkatleri üzerine çekmişti.
Altunöz, bugünkü dönemle kıyaslamalarını, sosyal medyada ele alırken, davet edildiği CHP’de de, olumlu düşünce ve öngörülerle konuşuluyor.
Yıldırım’da CHP’nin yerel seçimleri kazanabilme heyecanı ve arzusunda olurken, “Bursa CHP il ve Yıldırım ilçe yönetimi ve parti örgütünün daveti olduğu taktirde ben adayım.” diyor.
Bursa, en renkli ve hareketli seçim sürecini yaşamaya başlıyor. Aday gösterileceklerin yanı sıra, konuşulanların durumu ve aday adaylıkları da merak ediliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.