Hava Durumu

Bir “acayip” kamulaştırma!

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2012 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2012 08:32
Osmangazi Belediye Meclisi'nde, dün çok önemli ve bir o kadar da çok ilginç karar çıkarıldı.

Kent Meydanı'nın devamı olarak, ilçe belediyesinin ana hizmet binasına kadarki bölgenin de açılması, önceki dönemden beri konuşuluyordu. Düzensiz görüntü içerisindeki bu bölge, ilçe belediyesinin meclis toplantısıyla kamulaştırma kapsamına alındı.

Ayrıca…
Söz konusu kamulaştırma kapsamı, ana yolun kuzeyiyle de ilişkilendirildi ve geniş tutuldu. Almira Otel ile Türk Telekom arasında, yolun kuzeyinde Demiryolu Caddesi'ne kadarki bölge de, kapsama alındı.
Osmangazi Kentsel Dönüşümü Sağlıklaştırma Projesi Yalova Güzergâhı'nı bağlayan uygulama imar planındaki kamulaştırma kararı, toplam 25 ayrı imar adasında toplam 205 parseli kapsıyor. Uygulama, 2011- 2015 dönemi kamulaştırma programına bağlandı.

Başkan Mustafa Dündar, Türkiye'nin gündeminde büyük kentler için önemsenen kentsel dönüşümü, kararları doğrultusunda kamulaştırma gerçekleştireceklerini söylüyordu.

Görüşmelerde, uygulama için 50 milyon TL'lik bir masraf geçiyordu. Dündar'ın sözleri arasında, gerekçe olarak çıkmaz sokakların açılması yer alınca, kafalarda soru işaretleri oluştu.
CHP ve MHP, karara tepki gösterdi!
Gerekçesinde, çıkmaz sokakların söz edildiği kamulaştırmanın, aksine geniş kapsamlı ve masraflı bir uygulama bütünlüğüne dayandırılması, tartışma konusu oluyor ve şaşkınlık yaşatıyordu.

Kamusal yönetimin, farklı imar yöntemiyle bedelsiz yer edebileceğine özellikle işaret ediliyordu. Muhalefete, kamulaştırma için para sorunu olmadığı da belirtildi
Kentsel dönüşüm politikası, şimdiye kadarki süreçte Büyükşehir Belediyesi'yle gündem oluşturuyordu. Dün, Osmangazi Belediyesi'nce tartışmalı da olsa, bölgesel bir radikal karar görüntüsü vardı. Dündar, uygulamayı kavramsal bakışla değerlendirdi ve savundu.

Önceki yönetim dönemine ait Doğanbey kentsel dönüşümü, tartışılıyordu. Yeni dönem yönetimi olarak, dün kamulaştırmaya dayalı bir yerleşim tasfiyesi karara bağlanmış oluyordu. CHP ise, kararı idari yargıya taşımayı da konuşuyor.


Osmangazi'de değişim sürüyor!

Geçen hafta 2 yardımcısını görevden alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dün de 2. değişim evresiyle gündeme geldi.
Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında, seçimler vardı. Encümen'e üyelikler tümüyle değişti, Halil Döner, Muzaffer Karakaş ve Mesut Kutlay, yeni dönemde görev yapacaklar.
İmar ve Planlama Komisyonu'nda Recep Demirhan ve Aylin Uyar, yine yer alıyor. Abdullah Dilmenler ve Mustafa Yılmaz, yeni alındılar.
Osmangazi'de siyaset de, belediye başkanlarının düşünceleri, kararları ve rotası da, farklı bir anlamda söz konusu olur. Malum, yerel seçimler yaklaşıyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.