Hava Durumu

“Biz bize” fetih kutlaması!

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2015 07:52
Bursa’nın Osmanlılar tarafından fethinin yıldönümü, Osmangazi Belediyesi’nin pilot organizasyonuyla her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Tarihi Hisar’dan başlayan geleneksel yürüyüş, kentin merkezini de içerisine alan bir güzergahla gerçekleştiriliyor ve kutlamaların açılışını ve vitrinini oluşturuyor.
Turizm açısından…
Önemli bir unsur olan fetih yıldönümünde, farklı türde etkinlikler yapılıyor. Bursa’nın tarihi ve kentsel önemi, ortaya konulmak isteniyor.
Böyle olmasına rağmen, sorun var!
Fetih yıldönümü 6 Nisan’da, ancak resmi törenleri de gölgede bırakan Fetih Yürüyüşü, takip eden cumartesilerde yapılıyor.
Dünyanın popüler etkinliklerindeki gibi…
Turizm ajandasında daima yer tutacak, bilinecek ve hatırlanacak, yerli ve yabancı turistlerin gelebilmelerine kolaylık sağlayacak sabit etkinlik tarihi, haftası gerekiyor.
Örneğin, Nisan’ın 3. Pazar’ı gibi…
Biz bize, fetih kutluyoruz!
Protokol buluşması da, dikkati çekiyor.
Bu arada…
AK Parti ve hükümetinin icraatına bakıldığında, tarihteki varlığı, önemi, politikaları, uygulamaları, kültürü ve değeri açısından, Osmanlı Ruhu’nu görebiliyoruz.
İlk Osmanlı Başkenti Bursa’nın fetih yıldönümünde, hükümeti temsil eden bakanı da, kentin rotasyonlu vekilleri ve bakanlar Bülent Arınç ve Mehmet Müezzinoğlu da yoktu.
Daha da trajik olan, Bursa gibi gerçekten tarihsel değere sahip olan bir kentin, 9 aydır kültür ve turizm il müdürü de atanmadı.
Bu söylediklerimiz…
Osmangazi Belediyesi’nin kutlama etkinliklerinin mutlak yetersizliği veya başarısızlığı anlamına gelmiyor. İstanbul’un fethinden sonraki 2. önemli fetih kutlamaları olarak görüyoruz.

FARKINA VARILAMAYAN “ZİRVE” BULUŞMA!

Genel seçim süreci ve yaşanan gelişmeler, kentlerin gündemini de etkiliyor ve siyaset, tüm yaşananların da önüne geçebiliyor.
Milletvekili adaylığı için siyasi partilerin farklı aday belirleme yöntemleri ve listelerin nasıl oluşacağı, geçen haftaya da damgasını vurdu.
Aday listelerin açıklanacağı resmiyet kazandığı 7 Nisan’a sayılı saatler kala, günü ve ertesi, en çok merak edilen ve en çok konuşulan durumdu.
Böyle günler yaşanırken…
Demokrasi ve toplum açısından, yerelin en önemli sivil yapılanması olan kent konseyleri, Bursa’da bir araya geldi ve durumlarını konuştular.
Büyükşehir Belediyesi’nce desteklenen Bursa Kent Konseyi’ ve Uludağ Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen 2. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu, katılımcılar tarafından tam not aldı.
Buluşma, 69 kent konseyinden temsilci ve 50 üniversiteden 105 akademisyeni konuk etti.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, buluşma hatırası olarak düzenlenen özel çerçeve fonda kimi zaman kendi işbaşında oldu ve konukları fotoğrafladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.