Hava Durumu

Böyle mi olmalıydı!

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2012 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2012 08:26
Türkiye, kültür ve turizmi konuşuyor, ancak Bursa'da devletin kültür ve turizm kurumunun adını bile duymak mümkün olamıyor.
Hükümet, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılmasını çok önceden gündeme almış ve bir yasa tasarısı da hazırlanmıştı. Yetki, görev ve sorumluluklardan yetki devri söz konusu ediliyordu. Belediyelerin enerjisi, devletin temel politikasına eleştirilecekti.
Bu ülkede, kültür zenginliği ve turizmden söz ediliyor. Doğrudan ilgili bakanlık kurumu ve taşra teşkilatları ise politikayı tam taşıyamıyor ve yürütemiyor.
Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi'nin hem tarihi ve kültürel mirasın gözetilmesi hem de turizm politikası açısından, ciddi projeleri ve hizmetleri var.
Daima tarihi geçmişiyle anılan ve gündeme getirilen kent, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, belediyelerin proje atılımıyla yeniden doğdu. Ötesi de var.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, bazı demokratik ülkelerdeki sembolik kraliyetler gibi… Bürokratıyla protokolde, projede ise yok.
Türkiye'de tarihi ve kültürel miras denilince, İstanbul ve turizm deniline de, yine İstanbul ve ayrıca özellikle Akdeniz'in önemsendiğini görüyoruz. Turizm alanında referans alınan tanımlamalarda bile Bursa henüz yok.
Turizm Haftası yaklaşıyor!
Merkezi yönetimin bazı temel politikalarında, Bursa'nın proje geliştirilmesi ve yürütülmesi açısından yok. Kent, sadece belediyeleriyle yolunu çiziyor.
Büyükşehir Belediyesi, muazzam bir restorasyon hamlesi içerisinde bulunuyor. Belediyeler, kimi zaman tek başına kimi zaman yerel dinamiklerin desteğiyle gereğini yapıyor.
Yeşil'deki Türk İslam Eserleri Müzesi'nin durumu perişan... Varlığıyla yokluğu bir… Büyükşehir Belediyesi, yeri kendisine istedi, sürüncemede…
Üstelik…
Bursa, aynı siyasi partinin çifte iktidar kenti!



Haksızlığın böylesi!

Bursa siyasetinin, sivil toplum dünyasının yakından tanıdığı Tahsin Bulut, dün Twitter sayfasında, yerel medyayı eleştirdi.
Önceki gün Bursa'da yapılan ve kendisinin de katıldığı sivil anayasa buluşmasına değinerek, ”Bursa'dan yeni anayasayla ilgili çok iyi mesajlar çıktı. Hiçbiri yerel medyada yok. Medya, bu mu olmalı?” diyordu.
Konu, Bursa Hakimiyet'te dün etraflıca yer aldı. Açılış programında, ortak kürsü oluşturan önemli konuşmacılardan alıntılar yayınlandı.
Dahası…
Bu sütunlarda, yeni anayasaya ilişkin görüş bildirimiyle öne çıkan hassas önemli bazı başlıkları ve orantısal eğilimleri aktardık.
Yerel medya, “Medya bu mu olmalı?” sorusuyla da tartışma zemininde tartışılıyordu, ancak… Kurumsal sloganıyla “Gazetede budur” diyen Bursa Hakimiyet'e ve ayrıca bu sütunların yazarına haksızlık edilmiştir.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.