Hava Durumu

Böyle sevgiyi, her muhalefet ‘vekil’ görmez!

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2016 06:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 06:40
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, ilk atamayı bekleyen yüzbinlerce öğretmenin umudu ve sesi oldu.
Hem muhalif siyasi partiliye düşen denetim görevi hem de TBMM’de, ‘Milli Eğitim’ komisyonu üyeliğinin çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor.
Siyasi şov, amigoluk yapmıyor.
Öğretmenliğe başlayabilmenin beklenti ve mücadelesindekiler, resmi verilere göre de, 67 bin öğretmen açığı olduğunu biliyorlar.
Bu duruma rağmen...
Boş kadrolara atama ve atama sayısının artırılması için süren mücadelede, İrgil’i yanlarında görebilmek, ‘Hükümet, Bakan ve Yasama’ya ulaşmış olmak’ anlamına geliyor.
Umutların, mümkün olabilen en iyi şekilde sahiplendiği gerekçesiyle teşekkür mesajları iletirken, İrgil’le aralarında özel bağ oluştu.
AK Parti siyasi iradesi, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesiyle yapılacağı konuşulan 50 bin atamayı askıya almıştı, ancak…
Aciliyetle yeni 15 bin atama ve zorunlu hizmeti 8 yıla çıkarmak isterken, sonra 3 yıla karar vermesinde, İrgil’in rolü ortaya atılıyor.
İrgil, her muhalif siyasi partiliye nasip olmayacak duygu bağı ve sevgi seliyle karşılaştığı, sosyal medya ortamına yansıdı.
Kimisi, ”Canım abim, belki atanamayacağız, ama bu süreçte senin gibi iyi yürekli ve bizlere mücadele etmeyi öğreten bir dost kazandık.” diyor.
Bir başka kimileri, “Meleksin”, “Güzel ve koca yürekli adam” ve “Adamsın, adam” gibi ifadeleriyle samimi düşüncelerini iletiyorlar.

Bursa’daki ‘sınır dışı’ tepkisi


Suriyeliler’e vatandaşlık tartışılırken, Bursa’da Eylül 2015’te bir Ahıska Türk’ü’nün yaşadıklarına dair görüntülü haber, sosyal medyada paylaşım odağı oldu.
‘Diyaliz’ hastası olan ve tedavi için gelen Aziz Turanof’un, pasaport sorunu nedeniyle sınır dışı edilmek istenmesine, babasıyla beraber tepkisi,  ‘çelişki’ örneği gösteriliyor.
Son durum…
Resmi açıklama olursa, yazarız.

Bursa’da ‘kardeşlik’ buluşması


Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın klasiği; ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk DanslarıYarışması’ başladı.
Topluluklar, 12 Temmuz’a kadar Reşat Oyal Kültürparkı Açık hava Tiyatrosu’nun yanı sıra, ilçelerde de izlenebilecek.
Program; ‘www.bkstv.org.tr’ adresinde.

Umursamazlık ve keşmekeşlik, Bursa ve yönetimine yakışmıyor


CHP’li Ali Küçüksarı’nın, Osmangazi İstasyonu’nun yer aldığı yaya bölgesinden paylaştığı fotoğraflar, tramvayı da hiçe sayan ve sabit işyerlerine ait satış işgallerinin vardığı boyutu anlatıyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.