Hava Durumu

Böylesi, Türkiye’de oluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2012 00:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2012 00:42

Gıpta edilen ülkeler söz konusu olduğunda, nedeni için özellikle bilinçli olabilmekten söz ediliyor, ancak tek başına kâfi ve geçerli bir nedene mi dayanıyor?
Hayır!
Çünkü…
Denetim ve ceza, günlük hayatın olağanlığı olup, istikrarlı ve caydırıcı şekilde yürütülmek isteniyor. Türkiye’de, bir yandan “Ne olacak hâlimiz!” ve diğer yanda “Cezayla çözüm olmaz” deniliyor.
Demokrasi ve özgürlük, yıllardır tartışılıyor. Kuralsızlığın, çelişki ve tuhaflığın ülkesinde, eleştirilen yasaklara bizzat neden olunuyor.
Düşünce ve ifade özgürlüğünü, aykırı üslup ve hakaret özgürlüğü sananlar da var.  Devlet kurumlarının rolleri de tartışma konusu oluyor, birbirine da karışıyor.
Türkiye’nin düzenini konuşacaksak, günlük hayatın her alanı ve yönleriyle gözetilmesi gerekiyor. Bireysel yanlışlıklar, eksiklikler, umursamazlıklar ve uyanıklık, sorunu körüklüyor.
Yolun kenarına ters park ederek hız radarını yöneten polis, arasında yer aldığı park yasağına uymayanlara müdahale etmelidir.
Kaçak yapılaşmayla mücadele edip konutlara yıkımlar da yapan belediyeler, hem adil olmalı hem de diğer amaçlı kaçak yapılara da müdahale edebilmeli ve balyozunu kullanabilmelidir.
Bazı noktalarla hız kontrolü yapan polisin, daha sonra hızını artıran ve tehlike saçan sürücülere de gereğini yapmalıdır. Bat-çık kavşakları da, acilen gözetime alınmalıdır.
Bir yandan belediyeler, diğer yandan diğer devletin kurumları, örneğin Yeşilyayla Caddesi’nin 1’er şeritlerini babasının malı gibi sahiplenen ve kullananlara, damacana bile koyanlara seyirci kalıyor.
İşlek yolların, kiralık oto ticarethanelerine dönüşümü, devletin denetim ve ceza zafiyeti de değildir, umursamazlık örneğidir. Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanlarından Erdem Saker’in veciz bir sözüyle son noktayı koyalım:
“Toplum, düzeni eleştiriyor, ama aynı toplum, eleştirdiği düzeni yaratıyor.”

************************************************************

“S” tipi tehlike!

Bursa’da, S plakalı servis otobüsleri, minibüsleri ve minibüslerinin sayısında ciddi artış oldu. Firmaların adına kayıtlı olanlar da cabası…
S tipi tehlike var!
Trafik kuralları, çocukluktan öğretiliyor, ancak nafile…
S camiasına anımsatma:
“Dur” ışığında geçilmez.
Dururken, sağa ve sola geçerken, dönerken sinyal verilir.
Öndeki araçlar, tehlikeye itilmez.
Yalova Yolu’nda, Özdilek AVM’nin yanındaki akaryakıt istasyonu, zaman kazanma gayesiyle içerisinden geçen ve diğer sürücüleri saf yerine koyanların uğrak yeri oluyor.
Emniyet Müdürlüğü de, Büyükşehir Belediyesi de, bir şeyler yapmak yerine, trafik de; kendi mecrasıyla kendi düzenini yürütenlere teslim edilmiş oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.