Hava Durumu

Böylesine pes doğrusu!

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2012 09:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2012 09:46


“Şu anda sıkıysa benim vatandaşım bir hastaneye gitsin ister özel ister dev-let, kapıdan geri çevrilsin, çeviremez-ler.”
Bursa’da, Yıldırım ilçesinin Ertuğrulgazi Mahallesi’nde oturan bir aile, geçen ay Nilüfer ilçesinin Ertuğrul Mahallesi’ne taşınır.
Yeni adres itibariyle…
Temel sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilme düşüncesiyle Sağlık Bakanlığı’nın en yakın aile hekimliği noktasına kayıt yaptırılmak istenir.
Aile bireyi, Altınşehir’deki 125. Yıl Atatürk Aile Sağlığı Merkezi’yle telefon görüşme yapar. Kendisi ve eşinin kaydının yapılamayacağı ve hizmet de verilemeyeceği söylenir.
Nedeni sorulur…
Hekim başına 4 bin nüfus esası gerekçesiyle yeni kayıt yapılamayacağı belirtilir. Bizzat gelinse de, muayene edilemeyeceği vurgulanır.
Taşınmadan önceki bağlı mevcut aile sağlık merkezi hekimlerinden, hizmet alınmaya devam edilebileceğinden söz edilir.
Aynı gün…
Sağlık Müdürlüğü’nden bilgi edinmeye çalışılır.
Hekim başına nüfus sınırlaması gerekçesiyle bazı aile hekimliği merkezlerinde benzeri sıkıntıların olduğu da öğrenilir.
Sağlık Bakanlığı’ndan 3 ay önce hekim istendiği ve bir gelişme olmadığı bilgisi vardır. Aile hekimliklerinin tümünden, hizmet alına-bileceği de savunulur.
Terk edilen adres üzerinden diğer aile hekimliğinden hizmet almaya devam edebilme veya hekim başına nüfus sınırı henüz dolmayan aile hekimliğine gidilebilme durumu vardır.
Hangi aile hekimliğinin boş olduğu, nasıl öğrenilecek? Nöbetçi eczane uygulamasındaki gibi, bir liste de yok ki…
Dün…
Altınşehir’deki 125. Yıl Atatürk Aile Sağlığı Merkezi’ne yeniden sorulur, yine olumsuz yanıt alınır.  Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları dışından gelmiş olunsaydı, hizmet verilebileceği yönünde bilgi de paylaşılır.
Planlı gelişen ve büyüyen Nilüfer’de, artık nüfus artıyor. Ailelerden 3 çocuk isteyen Başbakan, bir yandan nüfus artışını teşvik ederken, diğer yandan temel sağlık hizmetinde nelerle karşılaşılıyor.
Sonuç…
Nilüfer’den Yıldırım’a, bir büyük kentin bir ucundan diğer ucundaki bir aile hekimliğe gidilmek durumunda kalınacağı anlaşılıyor.
Başbakan da, “Şu anda sıkıysa benim vatandaşım bir hastaneye gitsin ister özel ister devlet, kapıdan geri çevrilsin, çeviremezler.” diyor.  Nilüfer’deki bir aile hekimliği merkezinin kapısından dönenler de oluyor mu, ancak telefonla görüşen, kapıdan dönmüş gibi oluyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.