Hava Durumu

Bozbey’den Altepe’ye muhalefet!

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2016 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2016 07:22
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sağlıklı toplum ve yaşanabilir çevre gerekçeleriyle Büyükşehir Belediyesi’ni dün de topa tuttu.
Bursa’nın yeni çöp gömme sahası için tercih edilmelerine sert tepki veren Bozbey, ayrıca GSM operatörlerine ait baz istasyonlarına göz yumulduğu iddiasıyla da konuştu.
Açıkçası…
Geleneksel, yıllık tepki!
Sakarya Üniversitesi Manyetikalan Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Çerezci, 2015 yılının ölçüm ve tespitlerini açıklamıştı.
Durum, aynının ötesinde vahim!
Baz istasyonu yerleri için…
Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin, yaşanabilir kent unsurları ve toplumsal etkilerini incelemeden, istenilen yerlere izin verdiğinden söz ediyordu.
Geçen yıl da, aynısını söylüyordu.
Yalanlandıklarına dikkati çeken Bozbey, ölçümlenen değerleri ve tehlikeyi, geçen yıl için de ve dün yeniden gündeme taşıdı.
Daha endişeyle…
“Üzerine basa basa söylüyorum. Doğruları söylüyoruz.”
Tehdit ve tehlikeye karşılık…
Büyükşehir Belediyesi’nin, insan odaklı olarak yasa ve anayasaya göre, neler yaptığına değinmek isterken, cevabını kendisinin vereceğini söylüyor ve “Aksine, hiçbir şey yapmıyorlar. Sorumluluktan kaçıyorlar.” yorumunda bulunuyordu
Bir uyarıyla…
Nilüfer ve Bursa’nın bazı noktalarında, büyük saatli veya saatsiz totemlerin görülmeye başlandığını belirtirken, “Bunlar, gizlenmiş baz istasyonları” diyordu.

Yıldırım’a bu vadi, başka ‘vadi’


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin güneybatısındaki 35 hektarlık alana kurulacak ‘Sular Vadisi Doğa Parkı ve Rekreasyon Alanı’ projesi için “Türkiye’nin gözbebeği olacak.” ifadesini kullanıyor.
‘Vizyon’ proje tanımında bulunan Edebali, “Yenimahalle, Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getirecek.” diyor.

CHP’den ‘ulaşım’ tepkisi


Bursa’nın trafik düzeni de, toplu ulaşım düzeni de, tartışma konusu olmaya devam ediyor. Dünyanın başlıca kentlerinde de, tam çözüm sorunları ve arayışları oluyor.
CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca da, bugün BursaRay Osmangazi İstasyonu’nda saat 12:30’da basın toplantısı düzenleyerek, “Günün her saatinde, toplu taşıma istiyoruz.” diyecek.

Büyükşehir’den öğrencilere, ‘teknojik’ ödüllü yarışma


Dünya Çevre Haftası’nın kutlanacağı 5 Haziran’ın süreciyle Büyükşehir Belediyesi‘nce ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, ‘resim ve mektup yarışması’ düzenlendi
Ödüller, çağa uydu. Çifte branşta, ilk 3’e girenlere, dizüstü, büyük ve küçük tablet bilgisayarlar ile mansiyona dijital fotoğraf makinesi ödülleri verilecek.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.