Hava Durumu

Bozbey’den “Apart” tepki!

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2013 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2013 08:24

Yerel seçim sürecindeyiz, ancak hükümetin öğrenci apart yurtları için gündeme getirdiği değerlendirme ve yürütme, hararetli yeni tartışma ve kriz konusu oldu.
Gayri hukuki ve gayri ahlaki düşünce ve fiillerle anılan apart yurtlar, denetim ve yaptırım öngören döneme alınıyor.
Kamusal ve sosyal düzen hassasiyetleri ve gerekçelerine dayandırılan ani çıkış,  öğrencilerin yanı sıra ve ötesinde, toplum ve siyaset gündemiyle de hayli çok tartışılıyor.
Elbette ki…
Tepki gösteren, itiraz eden ve eleştirenleri yanı sıra, olumlu düşünceler de, söz konusu oluyor.
Konu açılınca…
Bursa da, gündemde!
Üniversite gençliğinin barınma, yaşam merkezi durumundaki Görükle, diğer üniversite kentleri gibi, Bursa'ya da ön plana getirdi.
Görükle'nin bağlı bulunduğu ilçe belediyesinin CHP'li başkanı, hükümetin tartışmalı gündemine, başka amaç sorgusu yapıyordu.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Görükle'yi sahiplenme refleksiyle konuşuyor…
"Görükle'de öğrenci yurtları, daireleri vardır, ancak hükümetin ortaya attığı durum ve sorunlar yoktur. Ve bu yerler, büyük bir ihtimalle de, aileler tarafından biliniyordur."
Manidar farklı anlam yüklemelerine tepki göstererek, "Biz de, öğrencilik yaptık. Hükümetin gündeminde, herhalde başka amaç vardı." diyor.
Kendisini muhafazakar demokrat siyasi parti ve iktidar olarak tanımlayan AK Parti hakkında, bu doğrultuda bir adım yorumuna varılıyor.

BURFAŞ'TA KOLTUK ''BOŞ'' BIRAKILMADI!

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerini işleten BURFAŞ'ta, AK Parti'deki aday adaylığı nedeniyle boşalan genel müdür koltuğu, böyle fazla sürmedi.
Mustafa Çaltılı, Yıldırım'a belediye başkan aday adaylığı nedeniyle görevi bırakmıştı ve aday gösterilmemesi durumunda, geri dönebilmesi de mümkündü.
Başkan Recep Altepe'ye yakınlığıyla bilinen siyasetçilerden ve AK Parti'nin eski il yönetim kurulu üyelerinden Muhammet Gümüşsoy, BURFAŞ'a yeni genel müdür yapıldı.

ÇALTILI, KENDİSİNE GÜVENİYOR…

AK Parti'den aday adaylığıyla Yıldırım'ı yönetmeye talip Mustafa Çaltılı, açıklamalarıyla kendisine güveni ortaya koyuyor.
Parsel bazındaki imar değişiklikleriyle ilçeye istenilen planlı kentleşme süreci ve hedefi getirelemediğini söylüyor.
Kentsel dönüşüm için "Halkıyla uzlaşıyı öncelikle önemseyen ve mağdur etmeyen uygulama, ancak böyle yapılabilir ve başarılı olabilir." diyor.
Çağdaş, planlı ilçe vaadinde bulunuyor.
Kent konseyi ve mahalleler adına görüş edinilmesini önemserken, yerel demokrasinin tam anlamıyla uygulanacağı bir yönetim öngörüyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.