Hava Durumu

Bozbey’den demokrasi uyarısı!

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2013 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 08:57

Yerel seçimlere, 1 yıl kaldı!
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in geleceği, artık daha büyük merak uyandırıyor. Yönetimi devralma iddiasını büyüten AK Parti’nin yanı sıra, kendi siyasi partisi CHP bile, kararını bekliyor.
Böyle bir merak ve süreciyle dün gazetecilerle bir araya gelen Bozbey, yerel seçimlerin yıldönümünde icraatını anlattı ve yönetimsel anlayışını vurguladı.
Bu kez… Özel strateji izlenimi edindik.
Demokrasi kavramını, öncelikle konuştu.
AK Parti’nin, Nilüfer’i yönetmesi durumunda, ilçedeki hayat tarzının değişip değişmeyeceği ve bu sorunun yanıtına göre, yönetimsel anlayış da gündeme gelmiş oluyor.
Halka rağmen değil, halka kulak verilerek, konuşularak, sorularak, tartışılarak, uzlaşılarak ve gerekiyor ise, ikna edilmeye dayalı bir demokrasi, dün Nilüfer’in yönetiminde uygulandığıyla vurgulandı.
Ayrıca… AK Parti’nin sıklıkla gündeme getirdiği ve CHP dışındaki siyasi partilerin de eleştirilerek ortaya attığı etkili kültür ve sanat politikası, dün olabildiğince sahiplenildi.
Bozbey, altyapı hizmetlerini her zamanki gibi rutin bir yerel yönetim işi olarak gösterirken, sunumunda, kültür ve sanata ilişkin faaliyetleri de, öne çıkardı.
Demokrasi kavramı ve Nilüfer’in yönetimindeki varlığıyla sözlerine başlamıştı, ardından da görsel destekli olarak, kültür ve sanat faaliyetlerine dikkati çekti.
Ardından… Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa’da ilkleri yarattığını ve Türkiye’nin de ilkleri olarak gündeme geldiğini belirtirken, “Öncü ve lider kent” sloganını dile getiriyordu.
Fiziki icraata rağmen…
Pek çok alandaki hizmetlerin, siyaseten görülmek istemediğini söyledi, ancak “Ancak Nilüfer halkı, görüyor.” diyordu ve tören yapmadıklarını ifade ediyordu. Ağaç dikip gölge yaratan veya aynı yere tekrar açılış törenleri yapan yerel yönetim olmadıklarından söz etti. Bozbey, yerel seçimlere ilişkin olarak, adaylık için kararını henüz vermemiş görüntüsü oluşturdu. Gönlünde, elbette ki, Büyükşehir Belediyesi’ne adaylık olsa da, önce CHP’nin hazır olması gerekiyor.

Dündar da, beklemede…

Osmangazi Belediye Meclisi’nde, dün geçen yılın faaliyet raporu vardı.
Ana muhalefet CHP ve MHP’den yapılan açıklamalar; eleştiriler… AK Parti adına ise, siyasi parti grubu adına konuşma yapılmadı, ancak kürsüde Başkan Mustafa Dündar dinlendi.
Kürsüde, oldukça rahat ve profesyonel bir görüntü veren Dündar’ın gönlünde de, Büyükşehir Belediyesi’ne adaylık yer alıyor.
Stratejik süreç yönetimi oluşturan Dündar, yönetimsel anlayış ve hizmetler olarak, muhalefetin aksine, hem başarısını hem de hedeflerini ortaya koymak istiyordu.
Faaliyet Raporu’na ilişkin kitapçık, pek çok konudaki detaylı bilgi ve istatistikleriyle dikkati çekiyordu. Bu alanda, böyle tarz bir yayına, epeydir rastlanmıyordu.
İcraat kitapçığı, kâğıt kalitesi ve ciltleme olarak, CHP’ye göre, abartı ve israftı. Sayısal verilerin didiklenmesiyle de, ilginç bir eleştiri bütünlüğü oluştu.  Ana muhalefete göre, icraatta hayal kırıklığı söz konusu ediliyordu.
MHP de, her zamanki gibi, hem kavramsal hem de verilere dayalı eleştirilerde bulunurken, kentsel dönüşüm politikası için de konuşmaya gerek duyulmadı. Doğanbey uygulaması açısından, kentsel dönüşüme, “Zaten facia” yorumunda bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.