Hava Durumu

Bozbey'in "kültür" projesi, Büyükşehir'de buharlaştı!

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2012 08:41
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i çok kızdıracak karar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nce dün uygulamaya geçirildi.
İhsaniye'de planlanan Kent Meydanı'ndaki "Kültürel Tesis" alanı, merkezi yönetim kurumuna ait vergi toplama merkezi yapımı için iptal edildi.
Bozbey, söz konusu imar planı değişikliğine geçen yıldan beri itiraz ediyordu. Tepki gösterdi, uyardı ve dava edeceğini de duyurdu.
Kültürel tesis hükmünün iptaline itirazı reddeden komisyon raporu, geçen ay geri çekilmişti, dün yeniden gündeme getirildi ve aynen de kabul edildi.
Karar, geçen hafta çıkacaktı, ancak oturum düne uzatılmıştı. Geçen haftaki görüşmemizde, kararın siyasi olduğunu söyleyen Bozbey, dünkü oturuma katılamadı. Oturumdan sonra kendisiyle konuştuk, "Önce meclis kararına itiraz edeceğiz. Yine reddedilirsek, idari dava açacağız." diyor.
İlçe belediyesinde başkan yardımcılığı yürüten CHP'li Turgay Erdem, hem hükümette hem de yerel yönetimde olan AK Parti'ye haklı eleştiride bulundu.
Maliye Bakanlığı'nın, Kent Meydanı'ndaki yer payı kapsamında ticari alanlara sahip olduğunu ifade ederek, merkezi yönetim kurumunu, toplumsal değil ticari çıkar düşünmekle de suçladı.
AK Parti, ciddi bir çelişki de oluşturdu.
Nilüfer Belediye Meclisi'ndeki ana muhalefet AK Parti, ilçe teşkilatı nezdinde kültürel ve sanatsal çalışmalar yürüteceğini duyurmuştu. Böyle denilmişti, ancak ilçe belediyesinin kültür tesisi projesi ise, dünkü kararla yersiz bırakılmış oldu.
Bozbey'in siyasi karar yaklaşımını oturuma taşıyan Erdem, bu kuşkuların doğruluğun güçlendiren bir bilgi paylaşımında da bulundu.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü'yle konuşulmuştu. Kendi tesisinin tartışmalı yerine karşı, "Böyle bir şey olamaz!" denildiği aktarıldı. Taşra yönetiminin de sıcak bakmadığı iddia ediliyor.
AK Parti, yine çelişti!



CHP, şaştı bu işe!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ana muhalefet CHP, dün oturumda AK Parti'nin kamusal yatırım politikasına trajikomik eleştiri getirdi.
Bursa Teknik Üniversitesi'nin, geçtiğimiz günlerde Yıldırım'a yapılacağı konuşuldu, ancak dün ise Kestel'de karar kılındı.
Ormanlık alanlarla ilgili yeni yasa, yerleşkeye vize olarak görülüyordu. Bu doğrultuda da, dün ana ilke planına işlendi ve tanımlandı.
CHP sözcüsü Osman Ayradilli, AK Parti'nin yer tercihindeki kararsızlığını, "Teknik üniversiteyle top gibi oynuyorsunuz" sözüyle eleştirdi.
Ayrıca…
Dev sağlık hamlesi olarak anlatılan projeye işaret ederek, "Samanlı Sağlık Kompleksi'nin altında tekerlekler var. Bir oraya, bir buraya gidiyor." dedi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.