Hava Durumu

Bozbey’in misyonu, ‘demokrasi’

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2016 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 07:32
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yerel seçimlerin yıldönümündeki basın toplantısıyla bilinen misyonunu ortaya koydu.
Ön sözle…
Bilinen, klasik ve ayrıca ilçesine özgün yürütülen hizmetlerini ve projelerini anlatmak yerine, demokrasi, özgürlük ve barışı vurguladı.
Yaşanabilir kent belediyeciliğinin öncesinde, insanların birbirleriyle yaşayabilme güzelliğine değindiğini belirten Bozbey,  “Demokrasi, özgürlük ve barış, insani değerlerdir.” diyordu.
Türkiye’nin sıcak gündemiyle…
Terör ve şehitleri gündeme taşırken, “Bugün, hangimiz tam anlamıyla huzur içerisindeyiz?” sorusunu ortaya atıyordu.
Böyle düşünürken…
Dün, önemle ifade ettiği huzurun olmaması durumunda, verilen hizmetin de anlam taşımayacağından söz ediyordu.
Hem kişisel hem belediye olarak önemsenen yönetimsel ve insani kavramlar, kontrol edilmeye çalışılan konuşmayla ifade ediliyordu.
CHP’nin il ve ilçe başkanlarının da katıldıkları yılın buluşmasında, Hükümet ve AK Parti siyasi iradesine mesaj vermek istiyordu.
Açıkçası…
CHP’li tüm belediye başkanları arasında da duymadığımız bir yönetim ve demokrasi misyonu, yıllardır Bursa’da, Nilüfer’in belediyesi ve başkanından duyuluyor.
AK Parti ve çevrelerinde, belediyecilik yapamadığıyla eleştirilen Bozbey, aksın icraatını ekran ve kürsüye taşımak yerine, yerel seçim sonuçlarını cevap olarak kabul ediyor.

Altepe’ye ‘dönüşüm’ tepkisi


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşümü teşvik gerekçesiyle toplam inşaat alanına tanınan ek artış uygulamasını eleştirmeye devam ediyor.
Bina yoğunluğu ve nüfus artışı uyarısında bulunurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe için “Birilerinin, dönüşüm diye ısrar ettiği…” ifadesini kullandı.
Yeniden, uyarıyor…
“Bursa, yaşanmaz duruma gelecek!”

Nilüfer’de ‘Büyükşehir’ tepkisi


Büyükşehir ile Nilüfer belediye başkanlarının ciddi görüş ayrılıkları, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in dünkü açıklamalarıyla da görülüyordu.
Bozbey, Kayapa’ya Çöp Depolama Sahası’nın yanlış olduğundan söz ediyor ve ayrıca “Yerel yönetim olarak bile, haberimiz yok!” diyordu.

Bozbey’den ‘iddialı’ belediyecilik


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hem yönetim anlayışı hem hizmetler hem de ufkuyla örnek olduklarını söylüyor.
Her ay, başka belediyelerden gezi, inceleme ve görüşme ziyaretleri olduğuna işaret ederken, “Nilüfer’in tamamı örnek!” yorumunda bulunuyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.