Hava Durumu

Bu işlemi yapmayana, 759 TL para cezası var!

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2014 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2014 07:55
Türkiye’nin günlük hayatında ve resmi işlemlerin yürütülmesinde, artık teknolojik uygulamalarla kolaylık oluyor ve zaman kazanılıyor.
Böyle duruma rağmen…
Resmi kurumlarla bağlantılı olan beyan ve ödeme gibi başlıca işlemleri son günlere bırakmak, alışkanlık olmaya devam ediyor.
Yıl sonuna doğru…
Bir başka böylesi yaşanıyor.
Sanayi işletmeleri için…
Uzun yıllar önce, 1957 yılında yürürlüğe giren Sanayi Sicili Kanunu, sanayi sicili için kayıt yaptırılmasını ve belgesinin bulundurulmasını hükme bağlıyor.
Geçen yıl…
Hükümet, karar aldı.
Kanuna getirilen…
Resmi Gazete’nin 2 Ağustos 2013 tarihli sayısında yayınlanan önemli ara düzenleme, kurulu bulunup, halen faaliyetin olup olmadığına bakılmaksızın, 31 Aralık 2014 tarihine kanuna uyulmasını öngörüyor.
Böylelikle…
Kayıtsızlığa, toplu çözüm amaçlandı.
Yanı sıra...
Resmi Gazete’nin 20 Ekim 2014 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe konulan yeni ve bütünsel bir ara  düzenleme de, hem parasal hem de bürokratik kolaylık sağlıyor.
Sanayi, ticaret ve esnaf odalarından ücretli alınan ve istenen kapasite raporu, mikro işletme tanımıyla çalışan sayısı 10 ve cirosu 1 milyon TL’ye kadar olan işletmelerden istenmeyecek. Beyan esası uygulanacak.
Şimdi…
Sanayi Ticaret Sicili’ne kayıt yaptırmak ve belgesini alabilmek, böylelikle de para cezasından kurtulmak için sayılı günler kaldı.
İşlemi yapmayana, para cezası var! 
2014 tarifesiyle…
759 TL!
Bir yılı aşkın…
Süreç işliyordu.
Artık…
İşletmeler adına…
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayi sicil bilgi sistemine giriş yapılması ve il müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor.
Bursa’da, 4 bin işletme saptandı.
Tanınan imkan ve kolaylığın amacına ulaşması için Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz’in duyurma adımları ve çabaları arttı ve hız kazandı.
İnternet sitesiyle…
Bursa Valiliği de, duyurdu.
Gereği için…
İşletmeler bekleniyor.

BURSA, DÜNYAYI TOPLADI, KENTTE ÖDÜL ALAN OLMADI!

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (Fotofest), yine dünyayı topladı.
Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği (UPI) altın, gümüş ve bronz madalyaları; Van, Vietnam ve Zonguldak’a giderken, mansiyona layık görülen 6 eserin sahipleri, İstanbul, Vietnam, Ordu, Niğde, Samsun ve İstanbul’dan…
Katılım, 39 ülkeden bin 155 fotoğrafçı ve 3 bin 834 fotoğrafla gerçekleşti. Türkiye’nin 57 kentinden eserler alındı.
Bursa’dan, dereceye giren çıkmadı, ancak 400 dolayında eserden, sergiye yansıma vardı.

BAŞKAN ZEYBEĞİ!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve yönettiği ilçesi, Samanyolu TV’nin Anadolu’yu dolaşan Davetsiz Misafir adlı programına konuk edildi.
İlçenin, Gölyazı ve Gümüştepe (Misi Köyü) gibi tarihi ve doğal yerleri, günlük hayatı ve güzellikleriyle ekrana taşınırken, yöresel tanıtım da gerçekleşti.
Programı yürüten ünlü türkücü Turgay Başyayla, farklı yörelerden kadınların Gümüştepe’deki lezzet buluşmalarına da ortak oldu.
Finaliyle…
Zeybek vardı.
Bozbey, Başyayla ile zeybek oynadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.