Hava Durumu

Bu karara, “seçimlik” derler!

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2014 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2014 08:08
Belediyeler için… Merkezi yönetim tarafından yaz dönemlerinde yürütülen ve soluk aldıran mali bir uygulama, ara yeni bir kararla yeniden işletiliyor.
Nüfuslara göre…
Genel bütçe gelirlerinden aktarılan belediyelere aktarılan aylık paylarda, hem kış ayları süresince hem de yaz aylarına kadar, borç kesintisi yapılmayacak.
Bu hafta, yürürlüğe girdi.
Geriye dönük olarak…
Geride kalan ay da kapsama alınarak, 20014’ün kasım ve aralık ile 2015’in ocak, şubat, mart ve nisan aylarında, tam pay aktarımı gerçekleşecek.
Her yıl…
Haziran, temmuz ve ağustos aylarında uygulanan ve inşaata elverişli ayların değerlendirilebilmesine dayalı uygulama, kış dönemi için de geçerli kılınmış oluyor.
Genel seçim sürecini ve en başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere, AK Parti’nin yerel yönetimdeki ağırlığını dikkate alırsak, seçimlik karar akıllara geliyor.
Böyle derken…
Yeni genel başkanıyla ilk genel seçimine girecek olan bir AK Parti var. Böylesine yeni bir genel seçimin sürecinde de, yerel seçimlerin yıldönümü yaşanacak.
Belediyelerin başlıca gelir kaynağını oluşturan söz konusu aylık paylardan kesinti yapılmaması ve bu paylarda ara artışın da olabileceğii, yerel hizmet ve yatırımlara doping anlamına geliyor.
Genel süreciyle beraber, özellikle büyükşehir ve diğer başlıca Anadolu belediyeleri, var olan projelerini hızlandırabilecek ve yeni projelere başlayabilecekler.
Doping kararına, örnekler vardı.
Geçen yılın ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacakken, yazlık 3 ay süreli uygulamanın 1 ay geriye çekilmesi ve 1 ay uzatılmasıyla mayıs’ta başlatılmıştı.
Hatta…
Yeni karar, erken genel seçim olasılığını gündemde tutmakla beraber, böyle bir düşüncenin de Ankara’da var olduğuna yorumlanabilir.

Böyle hizmet olmasa, Bursa hedefe varmaz!

Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa’yı dünü ve bugünüyle anlatan ve tanıtan yayınlarıyla müthiş bir hizmet yürütüyor ve kentsel adımları güçlendiriyor.
Dün, yeni yayınlar tanıtıldı. Eşzamanlı olarak, 5 kitap ve 1 DVD hizmete sunuldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve eserlerin hazırlanmasında emeğe geçenlerle beraber, basın toplantısı düzenlendi.
Yayınlar…
Bursa’nın Arkeolojik Envanteri… Hülasatül Vefayat; Bursa’ya defnedilen sultan, şehzade, şeyh ve ulema gibi tanınmış şahsiyetlerin bilgileri...Manzum Osmanlı Tarihi… Bursa Dergileri… Farklı kalemlerden Öykülerde Bursa… Karacabey Longozu Belgeseli…
Altepe,  kentin 8 bin 500 yıllık geçmişine dikkati çekerken...
“Bugüne kadar Bursa’nın kültürel, siyasi, ekonomik ve doğal tarihi birikimini ortaya çıkaran 270’i aşkın eser yayınladık.”
Bursa’nın sosyal, kültürel, ve mimari mirasıyla geçmişte olduğu gibi, geleceğe yön veren kent olmasının, kurumsal sorumluluk ve misyonla ortaya konulduğunu söylüyor.
Genel Müdür Rıfat Bakan’ın yönetiminde bulunan; Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kültür A.Ş.’nin zengin yayınları, Orhan Gazi Parkı’nda kendisi tarafından işletilen Bursa Kitapçısı’ndan temin edilebiliyor.

Gökyüzünden Atatürk!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın dikkatini çekecek bir uygulamayı gerçekleştirecek.
Nilüfer Belediyesi’nin tek günle sınırlı olmak üzere, kurum personeli ve vatandaşlarla oluşturduğu Atatürk portresi, sürekli kalmak üzere, Mudanya’da zeytin ağaçlarıyla gerçekleştirilecek.
Türkyılmaz, Trilye sahillerinin yakınlarındaki bir arazinin değerlendirileceğini ifade ederek, “Barışın ve yöremizin simgesi olan zeytin ağaçlarından Atatürk portremiz, gökyüzünden 8 bin feet yüksekliğe (2.4 kilometre) kadar fark edilecek” diyor.
Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin örneği de yapılacak. Cumhuriyet ve Mütareke meydanları, yeni proje uygulamalarıyla yeniden ele alınacak.
Türkyılmaz, anlatırken heyecan duyuyor: “Mudanyamız, sadece Bursamız için değil, ülkemiz ve dünya için de öneme sahiptir. Yapacağımız projeler ve çalışmalarla tüm dünya  görecek ve bilecek.” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.