Hava Durumu

Bu süreç, iktidarın devamıyla “Başkanlık” seçimine varır!

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2015 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 07:20
Gelecek yıla da, sandık gözüktü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından meydanlarda vurgulanan Devlet Başkanlığı sistemi, AK Parti’nin önceliği oldu.
İktidar değişmezse…
Anayasal değişikliği sağlayabilme çoğunluğunda TBMM, yokluğunda referandumla halk tarafından karar verilecek.
Hükümetin bazı kararları, zamanı belirli veya belirsiz sandık sınavlarının öncesinde, icraatını ve iddiasını olabildiğinçe ortaya koyabilmeyi gündeme getiriyor.
Belediyelere gönderilen ve bütçelerini sağlayan aylık paylardan borç kesintilerine ara verme, en dikkati çeken oluyor.
İnşaatlar ve çevresel çalışmaların hızlandırılması için yaz aylarını kapsayarak çıkarılabilen ara kararlar, sıklaştı ve süreli uzadı.
Belediye ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilirken, 2 farklı dönemle uzun süreli kesinti yapılmamışken, yeni bir karar daha alındı.
Genel seçim dönemi yaşanırken…
2014’ün Kasım- Aralık ile 2015’in Ocak-Şubat-Mart-Nisan aylarında kesintilere ara verilmişken, bu yıl sonunu esas alan bir başka kolaylık getirildi.
Kapatılan belde belediyelerinin, çeşitli idari ve hizmet alanlarına göre üst belediyelere devreden borçlarının tahsilatı durduruldu.
Belediyelerin kasasına bırakılacak paralar, hizmete yönelik çalışmalara bırakılmış olacak. AK Parti’nin, yönettiği sayıca fazla ilçe belediyelerinin işine yarayacak.

OTOMOTİVDE, BURSA'YA ÇETİN RAKİPLER

Yazdığımız üzere…
Bursa’da, otomotivde yüksek teknoloji, araştırma-geliştirme ve yeni model gibi üsler olabilmekten söz ederken, çetin rakipler oluştu.
Otomotiv sektörüyle…
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın kendisi ve görevi devraldığı Nihat Ergün, Kocaeli’nin milletvekilliğiyle kentsel lobide rol oynuyor.
Bursa’nın sanadiyedeki hedeflerini, kendi kentlerinde otomotivde yürüten ve ağırlığını koymak isteyen politika ve adımlar görüyoruz.
Yerli otomobil için de…
Düşünce ve geliştirmenin Kocaeli’ye, üretimin Sakarya’ya tanımlanmak istendiğini, Bursa’ya ise test merkezi kaldığını aktarmıştık.
Konuşulanları ve duyumları vurguladık.
Önceki gün açıklamada bulunan Işık, Kocaeli’nde TÜBİTAK uygulamasıyla Otomobil Mükemmeliyet Merkezi kurulacağını duyurdu.
Düşünce gücü, tasarlama, planlama ve geliştirme çalışmaları açısından, aktardıklarımızı doğrulayan bir resmi açıklama oldu.

TOPLUM SENDİKACILIĞI

Sendikal uygulamada, “toplum sendikası” tanımı ve örgütü yok, ancak…
Muhalefetin vaatleri, sendika davranışı andırıyor.
Sorun, beklenti ve hedeflerin kenti Bursa’da, özellikle CHP’nin dinamik ve etkin propagandası, parasal vaatlere dayandırılıyor.
Bazı milletvekili adaylarından, yeni projeler ve hedefleri duymak yerine, mücadele içerisindeki sendika gibi, maddi ve sosyal hak mücadelesi sergileniyor.
Böyle yapılırken…
Örneğin, “Devlette istihdamı artıracağız” gibi sihirli ifadelerle iş umudunun dağıtıldığı, anlamakta da güçlük çektiğimiz ve doğru bulmadığımız vaatler duyuyoruz.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.