Hava Durumu

Buram buram siyaset!

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2012 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2012 09:16

Yerel seçim süreciyle hareketlilik ve yoğunluk beklentimiz bulunuyor. Şu haftalar itibariyle kıpırtı var.
Kazanan kent olur!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, görevine devam etmek istiyor. Bu sütunlar aracılığıyla da, yeniden aday adaylığını duyurmuştuk.
CHP’nin, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki muhalefeti, dışarıda olmuyor ve çoğul siyasi muhalefet de görülmüyor.
Akademik meslek odakları, muhalif siyasi partilerin önüne geçen eleştirel politikayla dikkatleri çekiyorlar.
Sorularımızı yanıtlayan Altepe, siyasi davranış suçlamasında bulunmuştu ve sözlerinin devamında, özellikle de, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin’in hedef alındığını düşünüyorduk.
Şahin’in AK Parti’den adaylıkla anıldığını da dikkate alırsak, “Muhalefet olacak adam, belediye başkanı olmak isteyen adam, aday olmak isteyecek insan, tabii ki, bir şeyler söylemek zorunda, kendini göstermek zorunda…” demesiyle karşılık veriliyordu.
Siyasi davranmakla suçlanan Şahin’in bize ulaşan yanıtında da, “Doğrudur!” deniliyor. Bilimsel, mesleki, kamusal, kentsel ve kamusal sorumlulukların altını çizerek, “Bu siyaseti yapmaya devam edeceğiz. Birileri de, dünya döndükçe bu siyaseti yapmalıdır.” diyordu.
Siyasi ve ideolojik davranmadıkları, arka bahçe olmadıklarını dile getiren Şahin, yerel yönetime çoğulcu yönetim çağrısı yaptı.
Bugün…
Siyasete odaklanmıştık!
CHP’li Milletvekili Sena Kaleli, Ankara karayolunun altındaki bir bölgenin sosyal sorun yaşadığını gündeme getirdi. Temel eğitimdeki yetersizliklere, zorluklara değinerek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den soru önergesine yanıt istiyor.
MHP de, il ve Osmangazi teşkilatlarının yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyetiyle çarpıcı bir adrese gitti.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde, yerel icraata ilişkin akademik değerlendirme alındı.
Şube Başkanı Necati Şahin’in Büyükşehir Belediyesi’ne muhalefeti, MHP’ye de anlatılmış oluyordu.
AK Parti’de, önceki hafta İl Danışma Meclisi yapılmıştı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ardında kaldı.
Yerel seçim sürecine ilişkin içten içe rekabet ve kulis trafiği, dışarıda sürmeye devam edecektir.
Son söz…
Akademik meslek odaları, muhalif siyasi partilerin önünde yer almaya devam ediyorlar. Açıklamalar ve yargıya taşınan tartışmalar da, yerel seçimlerin yeni sürecinde, artık “seçmenler” önünde cereyan ediyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.