Hava Durumu

Bursa belediyesinden, sınır ötesi rekabet!

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2013 12:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2013 12:00

Arabayla giderken…
Türkiye’nin en fazla dinlenen ulusal radyo istasyonlarından birinde, Bursa merkezli deniz otobüsü seferlerinin tanıtımını işittik.
Kendisine güvenen ve iddialı yeni hizmetin duyurusu, ayrıca ulusal yayın mecrasıyla da yürütülürken, “İstanbul ile Bursa arasında güçlü bağ” vurgusu yapılıyordu.
Dünya kentine sesleniliyor!
Malum…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özelleştirmesinden sonraki süreçte, İstanbul Deniz Otobüsleri’ne eleştirel düşünceler ve yansıyan tepkisel tutumlar gelişti.
Bursa’nın yerel yönetimiyle İstanbul’a deniz yoluyla toplu taşımacılık, yıllar öncesine dayalı hedefti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliği, feribot seferlerini başlatmıştı.
Artık…
Alternatif olabilme adımını, İstanbul halkının beklenti ve talebiyle güçlendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 24 Ocak itibariyle yapılacak seferlere gün sayıyor.
Rekabet de yaratıldı!
Sonuç şimdiden…
Tam bilet 18 TL, indirimli 14 TL.
İnternetin popüler arama motoru Google’da, seferlerin de ne zaman başla- yacağı ve biletleri için yapılan farklı aramalar, yüzbinlere ulaştı.

 

 

Çelik, Bursa esnafıyla…

Bursa’ya gelip giden, ancak son haftalarda bazı programlara katılımıyla da dikkatleri çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün de esnafla bir araya geldi.
Çelik, Cumhuriyet Caddesi’nden katılıma dayalı ve BESOB Başkanı Arif Tak’ın da yer aldığı esnafın dave- tinde, hasret giderdi. Çalışma dünyası ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

 

Altepe’yi bekliyorlar!


Deniz yoluyla toplu ulaşımı başlatacak olan Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda, halk otobüsçülerinin ihtilafıyla karşı karşıya…
Karşılıklı tekliflerin ortaya konulduğu şu günlerde, uzlaşma için olumlu adımlar olsa da, belirsizlik devam edi- yor.
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası, artık Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin doğrudan katılacağı ve kendisiyle görüşme sonucunda, sürecin yön bulacağı umuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.