Hava Durumu

Bursa, böyle sürüncemeye, artık “Dur” denilmesini istiyor!

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2013 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 08:25

“Yazarınızın, doğruluğunu araştırmadan, köşe yazısı adı altında beyanat yayınlayarak, kamuoyunu yanlış yöne yönlendirmesinin, gazetecilik meslek etiğiyle bağdaşmadığını hatırlatır ve gereğinin yapılmasını rica ederim.”
Böyle deniliyor…
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Levent Fidansyoy, 21 Haziran 2013 tarihli makalemiz nedeniyle Bursa Hakimiyet Yazı İşleri Müdürlüğü’ne iletilen yazısıyla…
İhtilaf oluşturan Bursa Özel Halk Otobüsçüleri’nin gruplar halinde Acemler’deki sosyal parkta bir araya gelmeleri nedeniyle “Bu da, otobüsçünün gezi parkı” demiştik.
Esnaf yalanlanıyor.
Açıklamaya göre…
Esnaf odasının önceki başkanıyla imzalanan uzlaşma mutabakatının, sonradan eksiltilmiş şekliyle resmiyete taşındığının söylenmesine, yalan deniliyor. Ayrıca aksine, esnaf odasınca, acil istekler başlığıyla bir sayfa daha eklemek istediği de söyleniyor.
Elde, esnafın bloke edilmiş parasın bulunmadığı, Büyükşehir Belediyesi’nin payın azaltılması için de hususunda, sözleşmeye davet edildikleri halde gelmedikleri de vurgulanıyor.
İnternet üzerinden yolcu ve gelir takibi uygulamasında ise, esnaf lehine yolcu açığı saptandığına ilişkin ifadeler de, doğrulanmıyor.
Esnafın toplandığı parka, bütünleşik bilet sistemine dahil oldukları için bir kabin konulmasına da izin verildiği, ancak park kiracı oldukları da yalanlanıyor. Sistem dışına çıkıldığında, kabinin daha sonra kaldırılacağı da belirtiliyor.
Makalemizde söz edilen beyan ve iddialara ilişkin olarak, elbette ki, karşı tarafın söz hakkı olup, yer vermemiz de, meslek etiğinden önce, hukuki sorumluluktur. Böyle hak talebi, sözlü veya yazılı kullanılmadan ve isteği iletilmeden, “gazetecilik etiğiyle bağdaştırmama” üslubuyla bir yazı, ilginç bir karşı taraf refleksi oldu.
Birkaç gün ertesi…
İhtilafı yine kaleme almıştık.
“Hani… 100 öteye gidemezlerdi! Hani… Sözleşmeye uymuyorlardı! Hani… Sonuçlarına katlanacaklardı. Hani… Toplum ve çevre sağlığını tehdit ediyorlardı!”
Dün…
Fidansoy’un açıklamalarını kaleme almak üzereyken, toplantıda olduğu gerekçesiyle de yönetici asistanına notlarımızı bıraktık.
Sorduk…
Sözleşmeye uymadıklarından, kamusal düzeni ve halkın huzurunu bozduklarından, çevre ve toplum sağlığını tehdit ettiklerinden söz edilen özel halk otobüsçülerinin kaçına, resmen tutanak ve cezai işlem uygulandı.
Özellikle…
Sözleşmeye dayalı hükümlülükleri gerekçesiyle yazılı ihtarda bulunuldu mu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapıldı mı, Türk Ticaret Kanunu’na göre yapılan var mı, maddi ve manevi tazminat davası açıldı mı?
Ayrıca…
Toplu ulaşım yetkisini devreden Büyükşehir Belediyesi, işletmeci durumundaki Bursa Ulaşım A.Ş hakkında da, herhangi bir işlemde, uyarıda bulundu mu?
Böylelikle…
Kamusal yönetim ve hizmet sorumluluğu, hukuk ilkeleri açısından ve kamusal bir görev yapan gazeteci olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirme gerekçesiyle Fidansoy’dan sorularımıza yanıt beklentimiz vardır.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.