Hava Durumu

Bursa, bu kasveti hak etmiyor!

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 08:17
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle Bursa’nın dinamik bir kent olabilmesini; nelerin yapılması ve gerektiğini konuştuk.
Kendisine…
Bir kenti, örnek gösterdik.
İstanbul, Ankara veya İzmir’i değil…
Anadolu’nun başka kentini, Sakarya’yı gündeme getirdik.
Geçtiğimiz günlerde, yolumuz düştü.
Orada, Çark Caddesi var.
Bursa’da yol boyu yeniden yapılan, tramvay seferleri başlatılan, binaların cepheleri güzelleştirilen, tarihi han ve çarşıları kucaklayan Cumhuriyet Caddesi’nin, akşamın henüzündeki kasvete terkini, tarihi han ve çarşıların demir parmaklıklar ardında kalmasını anımsarken…
Işıltılara bürünen Çark Caddesi, Ay’a arkadaş oluyor.
Yayalara özel…
Kış aylarında bile akşam saat 21:00’lere, 22:00’lere kadar açık olup, farklı alanlardaki ünlü firmalara ait mağazaların da bulunduğuı, pasajların bile tempoya ayak uydurdukları ve her yaşa hitap edebilen kafeterya ve gıda yerlerinin de hizmet verdiği kent klasiği…

Bursa’da, Bursaspor’un maç oynayacağı gün, cadde mağazalarının tatile, kasvete büründüğü, taraftarların geçmeleri sırasında tedirginliklerin de olabildiği, bir heyecanı ve coşkuyu çözmeye çalıştığımızı anımsarken…
Sakaryaspor’da, Sakaryaspor’un maç oynayacağı gün, Çark Caddesi’nde esnafın ve halkın tedirgin olmadığı, şapkaları, formaları, tişörtleriyle stadyuma doğru önde davul tempolarıyla yürüyen, sloganlar atan, ellerde renkli meşaleler yakan Sakaryaspor taraftarını görmüştük.
Bursa’da ve Cumhuriyet Caddesi’nde olabilmesi gereken kent canlılığını ve kent buluşmasını, çarşı geleneği ve neşesini, Sakarya’dan aktardık.
Sakarya’dayken…
Altepe’nin bir sözü, çağrışım yaptı.
Bir kenti canlı tutan en önemli unsurların arasında ve başlarında, esnaf camiasını önemle ifade eden Altepe, Sakarya örneğimiz üzerine, yeniden vurguluyordu.
Bursa’nın esnaf camiasına, Cumhuriyet Caddesi ile Tarihi Han ve Çarşılar’ındaki esnaf camiasına seslenerek, büyük, önemli ve turizme açılan bir kentin gereği olarak, sorumluluk paydaşlığına değiniyordu.
Ticarette daha iyiye götürecek ve gerektiğinde talep edilen dönüşüm içerisinde olabilmek, kent için yürütülen ve konulan hedefin faydaları ve sonuçları açısından önem taşıyor.

ÇALIŞINCA OLUYOR!

Bursa’da geçtiğimiz günlerde eşzamanlı yapılan uluslararası tarım ve hayvancılık fuarlarının; organizasyon, amaç ve hedef olarak başarılı olduğunu kaleme almıştık.
İlin konumunu ve gücünü gösterdi.
Hatırlattı.
Silkeledi.
Düzenleyici TÜYAP, sonuç verilerini açıkladı.
TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 25 ülkeden 524 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı fuarın, 41 ülkeden 268 bin 125 kişi tarafından ziyaret edildiğini söylüyor.

Sektörel ticaret…
500 milyon TL.
Bursa dışından ziyaret…
123.000.
Sektörel olarak…
Gelişmeler… Teknolojik atılımlar… Yeni model araç, donanım ve ekipmanlar… Kampanyalar… Finans kurumlarından, cazip uygulamalar… Eğitici ve öğretici uygulama ve buluşmalar…
Bursa’nın tanıtımı ve ticaretine müthiş katkısı olan fuar nedeniyle 5 yıldızlı olanlarına varıncaya kadar, konaklamadaki yoğun talep ve doluluk…
Hava fotoğrafı, her şeyi söylüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.