Hava Durumu

Bursa, Büyükşehir’le çeyrek yüzyıl oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2014 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 08:33
1989’dan 2014’e…Büyükşehir statüsüyle…Bursa’da, çeyrek yüzyıl bitti. 
O günden, bugüne…
Projeler yürütüldü. 
Geçen zamanla…
Bazı uygulamaların tam çözüm olmadığı, yanlışlık ve eksikleri olduğu gerekçesiyle “Keşke böyle olmasaydı!” diyoruz.
Fevzi Çakmak Caddesi’nde başlatılan, ancak altında otoparklı hemzeminle durdurulan  Belediye Sarayı’ndan vaçgeçilince, özel hastaneye dönüşecekti.
Şimdi…
Bitmeyen proje abidesi!
İzmir yolundaki Orhaneli Kavşağı ve Ankara yolundaki Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı, masraflı bat-çık uygulamalarına rağmen, tam çözüm olmadı.
Tam veya yarım yonca kavşak yöntemi, Acemler Kavşağı’ndaki gibi çözüm olabilirken, üzeri düğümlenen kavşaklar bulunuyor.
Beşevler Kavşağı, başlıca örnektir.
Raylı sistem yapılırken…
İzmir yolunda Sıcaksu ve Ankara yo-lunda Şükraniye’de, çift yönlü yol altı tünel bağlantıları da eşzamanlı yapılabilirdi.
Kent Meydanı’ndan Kükürtlü’ye doğrudan bağlantıyı sağlayacak bir tünel yol projesi de, mevcut trafik için alternatif olabilirdi.
Yunuseli Havalimanı, yüksek kapasiteli uçak seferleri için kullanılabilirdi. Kapatılınca da, etrafına getirilen yüksek yapılaşma izinleri, imkan ve hedefleri küçülttü.
Söylediklerimiz, Bursa’nın dünü kadar, bugünlerini de meşgul eden ve gelecek için de düşündüren ulaşım alanından olanlar…
Örnek çok!
Bugün…
Büyükşehir Belediyesi’nin canlı olduğunu görüyoruz.
Yeni projelerde, yine “Keşke böyle olmasaydı?” dedirtecek başka yeni örnekler olmaması gerektiğini de, önemle ifade edelim.
Geçmişin telafisi ve geleceğin tesisi için var olan projelerde düzenlemeler yapabilmek de, yeni yatırım ve hizmet anlamına gelecektir.

EDEBALİ'NİN DÖNÜŞÜMÜNE, DOĞANBEYLİ TEMENNİSİ!

Kentsel dönüşümde Doğanbey uygulaması, kentin gündeminde konuşulmaya ve tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Çöküntü bölgesini iyileştirme ve kentin merkezinde yeni ev sahibi yapmayı amaçlayan proje, süreçteki bazı gelişmeler nedeniyle hak sahiplerince sorunlar öne sürülüyor.
Dayanışmak için dernekleşme faaliyeti yürüten hak sahipleri adına, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye mesajları var.
Edebali’nin geçen hafta duyurduğu iddialı kentsel dönüşüm programı, Yıldırım’ın geleceği ve halkı açısından değerlendirildi.
Sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada, öncelikle “Sayın Başkan’a bu yolda başarılar diliyoruz.” deniliyor.
Ardından…
“Ümit ediyoruz ki, Doğanbey mağdurlarının başına gelenler, Yıldırım halkının başına gelmez.” 
Yıldırım’daki süreç için hak sahipleriyle sözleşme uygulamasının nasıl olacağı ve yürütüleceği de, merak ediliyor.
Edebali, ortam ve sunumuyla etkileyici basın toplantısı düzenleyerek, “Yıldırım’ı, Türkiye’nin en güzel şehri yapmak için hazırız.” demişti.
Modern, çevreci, günlük ve sosyal hayat unsurlarına yer veren, farklı toplum katmanlarını mutlu edebilen bir uygulamadan söz ediyordu.

NİLÜFER'DEN “SINIR ÖTESİ”, İNSANİ YARDIM!

Nilüfer Belediyesi, Irak’ta Ezidiler’in yoğun olarak yaşadığı Musul’un Şengal (Sincar) ilçesine insani yardım ulaştırılması için kampanya yürütüyor.
IŞİD örgütünün Ezidiler’e uyguladığı saldırılar ve şiddet, Türkiye’ye kurtuluş göçü başlatmıştı. Gerideki Ezidi toplumununa, Nilüfer Belediyesi de yardım eli uzatıyor.
Nilüfer’den Şengal’e Dayanışma Ağı hedefi ve çalışmasıyla battaniye, kuru gıda, tıbbi malzeme, kadın pedi, çocuk bezi, çocuk giysisi ve çocuk maması temini için kampanya bulunuyor.
Yardım kampanyasının yönetimi ve toplanması, Nilüfer Kent Konseyi ve merkeziyle gerçekleştiriliyor. Ulvi kampanyaya katılım için telefonla irtibat kurulabiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.