Hava Durumu

Bursa’da '10 Kasım’ hassasiyeti!

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2016 01:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 01:53
Atatürk...
Hitler ve Mussolini gibi, bir ülkenin tarihinde utanılan ve yok sayılan değil, savaştığı ülkelerin liderleri tarafından bile övgüyle söz edilen ve takdir edilen önder ve devlet adamı olmuştur.
Vefatının yıldönümüyle...
Atatürk’ten fotoğraflar, milletine mesajları ve ileri görüşlülüğünü ortaya koyan veciz sözler, önem ve özenle kullanıldı.
Özel işletmeler, açık ve kapalı alanlarında personelle düzenledikleri programlarıyla bu yıl daha da dikkatleri çekiyorlardı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, personeliyle meydanda yapılan törende, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, sarayın, saltanatın değil, halkın egemenliğinin tek güç olduğu gerçeğini yerleştirmeye çalıştı.” diyordu.
Sözlerinin devamıyla “Bize düşen, yas tutmak değil, O’nu anlamak. Bize düşen, Havza Genelgesi’ni, Amasya Genelgesi’ni, Erzurum ve Sivas kongrelerini tekrar tekrar okumak ve bugüne uyarlamak.” ifadesini kullanıyordu.
Sosyal medyaya baktığımızda...
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş., Crowne Plaza Bursa ve İNOKSAN, personeliyle beraber, törende bir araya gelmişlerdi.
Haşim İşcan Caddesi’ndeki Fen Bilimleri Temel Lisesi’nin öğrencileri de halkla beraber saygı duruşuna inerlerken, “Devrimlerinin izindeyiz” pankartı taşıyorlardı.
Özel Tan Eğitim Koleji’nde, ‘Selanik’ten doğan güneş’ isimli program ve Özel Çakır Koleji’nde, yanı sıra, Atatürk Köşesi’ne çiçekler bırakıldı.

Erbakan’dan Amerika’ya ‘veciz’ tepki



ABD’nin yeni başkanı tartışılırken, Bursa’da AK Parti’li Refik Özen, merhum eski başbakan Necmeddin Erbakan’ın veciz bir sözünü anımsatıyor; “Bana ne Amerika’dan!”

Büyükşehir’den 1.2 milyon TL’ye ‘taksi’ plakası

Büyükşehir Belediyesi, ticari amaçlı ‘S’ servis plakalarının ardından, ‘T’ taksi plakalarının satışlarına da devam ediyor.
Dört mevsim yerleşim ilgisi gören ve turizmde popülerliği artan Mudanya ilçesinde, 35 yeni taksi plakası dağıtılacak.
Rekor fiyatla... 
1.2 milyon TL.

Atatürk’ün huzurunda Özbilge Anıtkabir’deydi



Anıtkabir, dün ziyaretçi akını yaşarken, Atatürk’ü ebedi istirahatgahında anmaya gidenler arasında, Bursalı siyasetçi; DSP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge ve eşi Elvan Sargın Özbilge de vardı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.