Hava Durumu

Bursa’da, 29 Ekim krizi çözüldü!

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2014 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2014 08:22
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i AS TV’de Yerel Bakış’a konuk ettiğimizde, AK Parti’nin kamusal yönetimiyle yaşadıkları bir başka krizi açıklamıştı.
Bozbey, Atatürk Kent Ormanı’nın kendilerinden alınıp Büyükşehir Belediyesi’ne ve-rilmesi nedeniyle tepkisini ekranlara taşırken, bir de 29 Ekim krizi yaşanıyordu.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bulunan ve Hastane Alanı olarak bilinen boş arsada, halk konseri düzenlenmesine izin verilmiyordu.
Bozbey, Sertab Erener’in konserine tahsis isteğinin reddedildiğini söylüyordu. Sağlık Bakanlığı’nın projesine ayrılan alanın, üst yerel yönetime tahsis edildiğini öğrendiklerini de vurguluyordu.
Milli Emlak Müdürlüğü’yle yazışmanın ret cevabında, 1 yıl süreyle tahsis yapılan üst yönetimin olumsuz görüşünün etkili olduğu da anlaşılıyordu.
Etkinliğin nedeni…
Cumhuriyet’in yıldönümü.
Halk buluşması ve kutlaması!
Dün…
Son durumu sorduk.
Yayın sonrası…
Olumlu gelişme oldu.
Sağduyu, son sözü söyledi!
Nilüfer Belediyesi’nin ilgili müdürlüğüyle sözlü irtibatta bulunan Büyükşehir Belediyesi, kendisine geçici tahsisli arsada konsere iznin verildiğini bildirdi.
Gelişmeyi bizimle paylaşan ve memnuniyet duyan Bozbey, “Aynı yerde ramazan etkinliği yapmamıza izin verilmemişti ve orada bir şey de yapılmadı. Halk konseri için de, Cumhuriyet’in yıldönümü gibi anlamlı bir gün ve gerekçemiz vardı.” diye konuşuyor.
AK Parti’nin hem Bursa’nın üst yerel yönetimi hem de hükümet olarak, Nilüfer’le ilgili siyasi düşünce içerisinde olmaması gerektiğini de, önemle yeniden dile getiriyor.
Bozbey. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’da saat 19:30 itibariyle Acıbadem Kavşağı’ndan itibaren Cumhuriyet Yürüyüşü ve ardından saat 21:00’de Sertab Erener’in konseri yapılacağını belirtiyor.
Sesleniyor!
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünü coşkusunu yaşamak için tüm Bursa’yı Nilüfer’e, ilçemize davet ediyoruz.”

Bursa’nın kent meydanında, ürün güvenliği konuşulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bursa İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Bursa’da Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle özel bir program yürütülecek.
Can ve mal güvenliği, işletmecilik, günlük hayat, milli ekonomi ve özellikle yerli sanayi ürünlerinin de küresel rekabeti açısından, önemli bir konu…
Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD), ürünlerin teknik düzenlemelere uygun ve güvenli üretilip üretilmediğinin kamusal bir 
otoriteyle denetlenmesi oluyor. Avrupa Birliği’ne katılım süreci, önemini artırdı. 
Ürün Güvenliği Haftası’yla…
PGD faaliyetleri ve denetimler konusunda bilgilendirmek, farkındalık yaratmak ve önemini aktarmak için toplumsal iletişim kurulması sağlanacak.
Dev ekranla LED TV yönteminin uygulandığı özel bir mobil araç, 16 Ekim’de saat 16:00 itibariyle Bursa Kent Meydanı’nda bulunacak.
Uygulama süresince, ayrıca özel stant çalışmaları da yürütülecek. Halka bilgilendirmeler ve promosyon ürünlerinin dağıtımı yapılacak.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bursa İl Müdürü Latif Deniz’in hazırlık çalışmaları içerisinde bulunduğu özel hafta nedeniyle 8 lisede de, bilgilendirme buluşmaları olacak.

Tartışılıyorken, “ödül” kazandı!

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü yeni stadyumu, farklı gerekçelerle tartışma konusu edilirken, uluslararası ödül haberi alındı.
Mimarı Hasan Sözüneri’nin, Avrupa Gayrimenkul Ödülle-ri’ne (International Property Awards) katıldığı ve ödül kazandığı, yerel yönetim tarafından duyuruldu. 
Prestijli ödül, “Kamusal Yapılar” kategorisinde!. 
Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa’nın başlıca en iyilerinden olarak tanımladığı proje, Türkiye’de ilk kez bir futbol takımının sembolüyle tasarlanan stadyum olarak da lanse ediliyor.
Bursa’nın simge yapıları arasına girecek olan yeni futbol arenası, 43 bin 563 seyirci kapasitesine sahip olacak. Yaklaşık 6 bin 500 araçlık otopark bulunacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.