Hava Durumu

Bursa’da acil durum çelişkisi!

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2014 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2014 07:49
Afet denilince…          
Kentsel dönüşüm konuşuluyor. Deprem vurgulanıyor.
Doğal Afet Sigortası bile, deprem gerekçesiyle çıkarılmıştı.
Deprem gerekçesiyle....
Sigorta yapılıyor.
Depremle beraber…
Sel baskınları, taşkınları ve toprak kayması anılmıyor.
Afet denilince…
Bunlar da, önemli olaylardır.
Bursa’nın dağ ilçeleriyle bağlantısını sağlayan ve Orhaneli Yolu olarak bilinen yolun kalitesinin artırılması ve yeniden asfaltlanması için çalışmalar devam ediyor.
İnşaat bölgesinde, tehlike yaşandı.
Geçtiğimiz günlerde, toprak kayması oldu.
Dağ ilçelerinin sadece Bursa’ya değil, Marmara’yla bağlantısı koptu.
Ulaşım için…
Köy yolları, patikalar kullanılmak istendi.
Dağ ilçelerinden Harmancıklı meslektaşımız İhsan Aydın, Olay’daki köşesinden yörenin karşılaştığı durumu anlatmaya, yetkililerin dikkatini çekmeye çalıştı.
Açıkçası…
Olay sonrası, şaşırdık!
Afet riskinden söz edilen Bursa’da, doğal afet diyebileceğimiz bir olay meydana geliyor, ancak ilgili resmi kurumlardan açıklama duyulmuyor.
Dahası…
Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan’la kara ulaşımını zora sokan ve tedirgin eden durumun ardından, belediye başkanları ve siyasi partilerden de yüksek ses duymadık.
Devletin bir kurumu var!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı…
Böyle anlar, gerekli anlar değil midir?
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Dobruca Yolu’nda can kayıplarının da yaşandığı kazalar nedeniyle Bursa Valiliği’nin bir kamuoyu açıklamasıyla da, devreye girdiğini yaşadık.
Olaylar nedeniyle…
Büyükşehir Belediyesi’ne, yüklenildi.
Dağ ilçeleriyle ulaşımı sağlayan yolda, Dobruca Yolu’ndaki gibi can kayıpları ve yaralıların olacağı durumlar mı, cereyan etmeli?
Allah, Bursa’yı afetlerden korusun!

İMO, eleştirdi ve uyardı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, dağ ilçelerine giden ana yoldaki olay nedeniyle gözlemlerini, eleştirel düşünce ve uyarılarını açıkladı.
İlk satırları…
Facianın eşiğinden dönüldüğünden söz edilerek, “İlk kazadan  ders çıkarılmadığı, kaza sonrası alındığından söz edilen ancak alınmayan tedbirsizlik nedeniyle yeni facialara davetiye çıkarıldığı” vurgulanıyor.
Tespitler…
İş güvenliği önlemleri yetersiz.
Çevre güvenliği yok.
Trafik önlemleri bulunmuyor.
Çalışmalarda, teknik eksiklikler var.
Açıklama önemli…
İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız’ın, hem mesleki görev alanı ve örgütü olmaları hem kentsel sorumlulukla dün önemli açıklamalar yapmış oluyor.
Devletin ana ve ilgili kurumları hem hem de projeleri üstlenen firmaların çalışmalarını planlı, programlı ve düzenli bir şekilde yapabilmeleri açısından önemsi-yoruz.
Afet riskinden söz edilen Bursa için anında müdahale ve gerekenlerin yapılabilmesi açısından da, düşündürücü deneyim yaşandı.

Mimarca, “kent” uyarısı!

Dün…
Mimarlar Odası Bursa Şubesi de, kent gündemindeydi.
Dünya Mimarlık Günü nedeniyle yapılan açıklamada, kentlerin bugünü ve geleceği açısından yapılan uyarılar vardı ve kamusal yönetimlere seslenildi.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek,  günümüz için “Plansız şehirciliğin ve niteliksiz mimarlık ürünlerinin kentlerimizi kanser hücreleri gibi sardığı…” yorumunda bulunuyor..
Mimarlık mesleğinin önemine de değinerek, “Nitelikli mimarlığın kentlerimizde egemen olması için verdiğimiz mücadelede, özeleştiri yapmaktan ve çuvaldızı kendimize batırmaktan da imtina etmiyoruz.”  diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.