Hava Durumu

Bursa’da AK Parti’nin, dinmeyen Nilüfer arzusu!

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2014 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2014 08:13
Türkiye gündemiyle…Genel seçim yok. Erkeni yapılmayacak.
Anayasa, böyle diyor.
Yanı sıra…
Gözükmüyor.
Anayasa’ya dokunmak gerekiyor.
O zaman, olabilir.
Yerel seçimden, yeni çıkıldı.
Durum böyleyken…
Bursa’da, siyaset rüzgarı esiyor.
Estiriliyor.
Türkiye’nin de başlıcaları arasında yer alan Bursa’nın en büyük ilçeleri; Osmangazi ve Yıldırım’da değil, ancak Nilüfer’de siyaset konuşuluyor.
AK Parti yapıyor.
Bir süredir…
CHP’nin elindeki ilçede, kurumsal siyasetin sesi yükseltiliyor.
Seçimlere çok var, ancak…
Yerel seçimlerin ertesinde ve genel seçimlere zaman olsa da, Nilüfer AK Parti İlçe Başkanlığı, yazılı açıklamalarıyla iddiasını ortaya koyuyor.
Her zamanki gibi…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, her zamanki gibi kazanan oluyor.
AK Parti’nin Nilüfer İlçe Başkanlığı görevine atanan Celil Çolak, siyasi partisinin ilçe kongrelerinin sürecinde, muhalefetle sıcak rekabet görüntüsü veriyor.
Genel seçim startı verildiğini varsaysak da…
AK Parti tarafından…
İlçe teşkilatının yönetimi verilen Çolak, milletvekillerinin de katıldığı yönetim kurulu toplantıları ve ziyaretleriyle beraber, bir kitle iletişim programı yürütüyor.
Yani…
CHP’ye, belediye başkanına kafa tutan AK Parti ve yönetimi devralmaya hazırlanan bir iktidar adayı izlenimini sergileyen yönetimsel strateji…
Çolak, “Önümüzdeki seçimlerde AK Parti’nin ışığı, Nilüfer’i de aydınlatacak” şeklinde konuşması, sıradan alınacak durum da olmuyor.
Ülkeyi, kenti, toplumu aydınlatma kavramı, sol siyaset ve CHP tarafından kullanılıyor. AK Parti’nin simgesi olan ampul, Çolak tarafından aynı kavramla nesnel gerekçeyle de beraber değerlendiriliyor.
Gündemde olmak ve gündem oluşturmak, yazılı açıklamalarla mümkün olabilir ve başarının bir aşaması veya anahtarı görülebilir.
AK Parti, bunu hep yapıyor, ancak Nilüfer’in yönetimini, CHP ve Bozbey’inden elinden alabilmek de mümkün olmuyor.
Yerel seçimlerin üzerinden henüz 6 ay geçti, ancak Nilüfer’i, başkanı ve hizmetleri ele almak yerine, 2015 genel ve 2019 yerel seçimleri ele alınıyor. 

BURSA, DÜNYA ARENASINDA!

Bugün itibarıyla…
Almanya’dayız.
Demiryolu toplu ulaşım araçları sektörünü buluşturan InnoTrans2014 fuarı, dünya devlerinin gövde gösterisine sahne oluyor.
Berlin’de başlayan fuar, katılımcılar için önemli ve prestij sayılmakla beraber, Bursa’nın yerel yönetimi ve yerel sermayesinin çalışmaları, projeleri ve hedefleri de gözler önüne serilecek.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait toplu ulaşım şirketi Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) olarak da, kent standını oluşturdu. Hava, kara ve deniz taşımacılığı yürüten kamu şirketi olarak, yurtiçi ve yurtdışı uygulamaları ve girişimleri de tanıtılacak.
Türkiye’de yerel sermaye ve markasıyla raylı toplu ulaşım aracı üretilmesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce gündeme geti-rildiğinde, Durmazlar üreten oldu. Bursa’da seferleri yürütülen İpekböceği’ni üreten firma, ilk kez üretilen hafif metro aracını da görücüye çıkarıyor.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.