Hava Durumu

Bursa’da, AK Parti’ye takiyecilik suçlaması!

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2013 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 08:16

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ana muhalefet CHP’nin sözcüsü Osman Ayradilli, iktidarı zehir zemberek eleştirdi.
Bursa 2023 Kent Vizyonu gerekçesiyle AK Parti İl Başkanlığı’nın çalışma yapması; gerçekçi ve inandırıcı görülmüyor.
Kamuoyuna açıklamanın yapıldığı organizasyon da, siyaseten Bursa halkına karşı, takiyecilik olarak nitelendiriliyor.
Ayradilli, Bursa’nın geneli itibariyle Büyükşehir Belediyesi’yle yönetildiğini ve AK Parti’nin de, zaten taraf olduğunu anımsatıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle farklı düşünüldüğü gerekçesiyle kent vizyonuyla müdahale edildiğini anlatıyor.
Bursa 2023 Kent Vizyonu ve duyurma şekliyle AK Parti’nin çelişkisini dile getirerek, “Bursa, 9 yıldır AK Parti’nin yönetiminde. Kente vizyon, şimdi mi akıllara geliyor? Üstelik, Büyükşehir Belediyesi’nce 2030 yılını hedefleyen yol haritasının yeni hazırlanmış ve karara da bağlanmış olmasına rağmen…” diye konuşuyor.
Kent vizyonundan söz edilecek ise…
Büyükşehir Belediyesi’nin şimdiye kadarki bazı karar ve hizmetlerine müdahale edilmiş olması gerektiği de vurgulanıyor.
Açıkçası…
Ayradilli, Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığı için belediye başkanı ile il başkanı arasındaki ihtilafın, artık iyice gün yüzüne çıktığından söz ediyor.
AK Parti’nin içerisindeki sorun, tartışma, rekabet ve kavgalardan, Bursa’nın zarar görmemesini temenni ediyor ve “AK Parti İl Başkanlığı’nın 18 Mayıs’taki çıkışı ve organizasyonu da, bize tehlikenin sinyallerini vermiştir.” görüşünde bulunuyor.
Yalçın’ın ve ayrıca açık ya da gizli yakın çevresinin, kesinlikle takiyeci davrandığını belirtirken, siyaseten yorumdan kaçınıyor.
Ayradilli’nin son sözü, “AK Parti İl Başkanlığı’nın kent vizyonu, siyasi iradenin tezatlığı ve kendisine mensup Büyükşehir Belediye Başkanı’na manevra olmakla da beraber, vizyon da içermiyor.” oluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa’ya 2030 planlaması ve kent kimliği için pek çok akademisyen ve bilim adamlarıyla çalıştığını, toplantılar düzenlediğini anımsatarak, “AK Parti İl Başkanlığı’nın yaptığı gibi, Bursa, 2 kişinin eline teslim edilemez.” yorumunda bulunuyor.
Son durumun, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 23 Mayıs’taki toplantısına yansıyıp yansımayacağı da merak ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.