Hava Durumu

Bursa’da ardı ardına istifalar!..

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2015 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2015 08:11
Siyasi partiler, meydanlara çıktı. Yanı sıra… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da, meydanlarda görüyoruz.
Sıra, şimdi…
Milletvekili olmak isteyenlerde.
İktidar olmak isteyen siyasi partilerde, milletvekili adayı yapılmak isteyenlerin rekabeti de yaşanırken, dün bu rekabetin takvim hesabı işledi.
Kamu kurumlarının yöneticileri ve diğer personeli ile kamu kurumu niteliğindeki kurum ve kuruluşlardaki yöneticilerde, adaylık istifa süreci sona erdi.
Ardı ardına…
Bursa’da, istifalar oldu.
Tuhaf olan…
Bursa’ya ilişkin çalışma ve açıklamalar içerisinde görmediğimiz ve hatta duymadığımız bazı birileri, kentin sorun ve beklentilerini vurguluyor.
Hizmet iddiası anlatılıyor.
Makamlar ve akademik unvanlar, milletvekili adayı yapılmak ve seçilmek için mutlak gereklilik ve yeterlilik anlamına geliyor.
AK Parti’de…
Dünkü makalemizle duyurduğumuz Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Latif Deniz’in çalışmalarını ve katkılarını biliyorken…
Bursa’nın TBMM  ve Ankara nezdinde önemsendiği iddiasından söz edilirken, AK Parti’nin Bursa’da başarılı olmadığı anlamına gelen yorumlar ortaya atılıyor.
CHP’de…
Milletvekili adayı gösterilmeyi isteyen; kurumu, konumu ve deneyimiyle kurumsal siyasete dolaylı da olsa, zaman ayırmış ve katkıda bulunmuş mudur?
Tartışmak gerekiyor.
Her kentli, milletvekili adayı olmak için adım atabilir, ancak kendi konum, düşünce ve deneyimlerini öne sürenleri, geçen 4 yılda gözler de aramıştır.

“Başkan” seçilemediler,
kısmet şimdi vekilliğe...


Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığını kazanamayan siyasi partilerin adayları, şimdi ortak kaderle Ankara yolundalar.
CHP’de Necati Şahin’in listeye girmesi, kesinlik taşıyor. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne başkanlığıyla dikkatleri çekmişti.
İçişleri Bakanlığı’nda istifasını veren merkez valisi Kadir Koçdemir de, MHP tarafından aday yapılma sürecinde     bulunuyor.

Dağlılar’da, AK Parti-CHP rekabeti!

Bursa’nın dağ yöresi ilçelerinin kültür ve dayanışma çatısı olan Dağ-Der’de, mevcut ve eski başkanların siyasi rekabeti gündeme geldi.
Dağ-Der’in başkanlığını yürüten Mustafa Bay, AK Parti’den milletvekili adaylığı için Panayır İlköğretim Okulu’ndaki müdürlük ve memuriyetten istifasını verdi.
Bay, derneğin güç kazanması ve faaliyetlerinin artırılması için yürütülen çalışmaları ve atılan adımlarını, kamuoyuna duyuruyordu. 
Parlamanterlikle hizmet etme düşüncesini dün bizimle paylaşıyor ve  “Dağ yöresi hemşerilerimizin ve tüm Bursa’nın güven ve teveccüyle… “ diyordu.
Önceki dönemin başkanı Erkan Aydın da, CHP’den Osmangazi’ye belediye başkan adayı gösterilmiş, ancak seçilememişti. Milletvekili aday adaylığıyla çalışmalar yürütüyor.

Belediye meclislerinde istifalar!

Milletvekiliği adaylığı için.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üyelerinden Osmangazi’de AK Parti’li Nilüfer Karakoç ve Gürsu’da AK Parti’li Murat Çakır, ilçe meclis üyeliklerini sonlandırdılar.
Yıldırım Belediye Meclisi’nin MHP’li üyelerinden Özgür Demir de, İstifa verdi.

Müftü de istifa etti!

Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz, AK parti’den milletvekili adaylığı için memuriyetine nokta koydu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.