Hava Durumu

Bursa’da, bu eser de sahiplenilmeli!

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2013 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2013 08:18

“Başarılarıyla ülke sıralamasında hep önlerde yer alan Uludağ Üniversitesi’nin bugünkü yapısıyla yeni kurulan üniversitelerin gösterişli kampüsleri, ihtişamlı binaları ile rekabet etmesi gittikçe daha zorlaşıyor.”
Hayırseverlik politikasıyla Uludağ Üniversitesi’ne yeni ve modern tesis kazandıran Öztimurlar İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztimur, önceki günkü törende böyle diyordu.
Uzun yıllar önce kurulan üniversitede, Bursa’ya yakışır, modern ve akıllı sistemlere sahip binaların görülebilme arzusu vurgulandı.
Tüm illere üniversiteler açılırken, diğer büyük illerdeki gibi, Bursa’da da, yeni ihtisas ve vakıf üniversiteleri süreci gelişti
Bugün…
Üniversite, 3 oldu!
Uludağ Üniversitesi, tıpkı tarihi ve kültürel miras gibi, kentsel değer özelliği taşıyor.
Sahip çıkılabilmesi için 8 milyon TL tutarında yeni bir tesisi, yeni bir eseri kazandıran Öztimur Ailesi, önemli kent projelerinin üstlenilmesi ve hayırseverlik politikasıyla biliniyor.
Irgandı Köprüsü’nden raylı sistemde Kestel Hattı’na, Merinos Parkı’ndan ulaşım projelerine kadar, yerel yönetim projeleri…
Bursa’ya, Crowne Plaza’yı getirdiler
Öztimur Ailesi, Osmangazi; Emek’te Öztimurlar Endüstri Meslek Lisesi ve Yıldırım; Ulus’ta Hasan Öztimur İlköğretim Okulu’nu yaptı.
Uludağ Üniversitesi’ne, baba Hasan Öztimur’un adıyla İnşaat Mühendisliği Bölümü için modern tesisi kazandırdılar.
Akademik eğitimle mezun olunan üniversiteye 4 kardeş olarak bugün böyle bir katkı konulurken, Bursa adına sesleniş vardı.
Öztimur, “Dileğimiz; sayın başbakan yardımcımızın değerli destekleriyle, devletimizin imkanları ve Bursa iş dünyasının gönülden katkılarıyla tüm kampüsün mimari bir konsept çerçevesinde yeniden inşa edilmesidir.” diyordu.
Uludağ Üniversitesi’nin sahiplenilmesi ve yüceltilmesi için kentsel bir imeceyle de beraber, yeniden doğuşun da çağrısı yapılıyordu.
Bu arada…
Elbetti ki, eski öğrencilerinden olarak Uludağ Üniversitesi’ne yeni tesis kazandırılması ve baba Hasan Öztimur’a “Uludağ Üniversitesi Onur Doktoru” unvanı verilmesi, aile için gururdu…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.