Hava Durumu

Bursa’da bu ilçenin kaderi değişecek!

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2014 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 08:45

Bursa’nın turizmi açısından…
Mustafakemalpaşa; sıcak su varlığıyla aslında önemli, şanlı ve özel bir coğrafyada bulunuyor. Böylesine bir turizm potansiyeli, yıllardır değerlendirilemiyor.
İlçe belediyesi çok uğraştı.
Tümbüldek adını taşıyan; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “termal turizm bölgesi” olarak ilan edilen yerde, özel yatırımlar hedeflenmeşti.
Olmadı.
Davalık durumlar, süreci dondurdu.
Şimdi…
İlçenin kaderini, en başta da birkaç yüz nüfuslu 2 köyün kaderini değiştirecek büyük turizm hamlesi ve süreci için Ankara’dan düğmeye basıldığını öğrendik.
Kaplıca turizmi için…
Bursa’da büyük düşünce ve hedeflerle gündeme taşınan Dağyenice Termal Turizm Merkezi’yle düşünülen açılım, böylelikle başka adrese kısmet olacak.
Tümbüldek Termal Turizm Merkezi’nde, golf sahalarının da yer alacağı yeni oteller için devletin yerleri tahsis edilecek.
Toplam, 4 yer tahsisi öngörülüyor.
Orman vasfındaki yerlere öngörülen otellerden 2’si, 420’şer yataklı olacak ve uluslararası normlara sahip olarak da, beraberinde 18 delikli golf sahaları bulunacak. Diğer 2 otel de, 300’er yataklı olacak.
Golf, Türkiye’de zengin sporu olarak biliniyor, ancak yabancılar ile turistler tarafından talep ediliyor.
Yabancıların yoğun oldukları ve özellikle dış dünyanın gündemindeki İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara’da, turizm açısından golf sahaları yaygınlaşmıştı.
Golf turizmi var!
Bursa’yı turizmde yukarılara taşıyabilecek yeni yatırımlara tahsis edilecek yerler, Büyükşehir’e geçilmesiyle beraber mahalleye dönüşen 507 nüfuslu Sünlük ve 279 nüfuslu Muradiyesarnıç köylerinde kalıyor.
Golf sahaları, Türkiye’de ormanlık alanların değerlendirilmesini gündeme getirdiği ve bakımı için su kaynakları gerektirdiği gerekçeleriyle tartışma konusu yapılıyor.
yer tahsisleri için 8 Ağustos’a kadar başvurulması başvurulması istendi.

 

Sınır ötesi muhalefet!

Osmangazi ilçesinin Kosova’daki kardeş kentinin, 1. Murat Hüdavendigar’ı öldüren Sırp askerinin ismini taşımasına, MHP’nin tepkisi ve ısrarlı muhalefeti devam ediyor.
İlçe belediye meclisinin Kosova’daki programına MHP’li üyeler olarak katılan Cemil Aydın, Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Volkan Birkan, Bursa’da sonuç alamayınca sınır ötesinde muhalefet fırsatı yakaladılar.
Meseleyi, oranın belediye başkanına taşıdılar.
Obiliç Belediye Başkanı Cafer Gashi’yle yapılan görüşmeyi ileten Aydın, “Sırp katil Obiliç’in ismini taşıyan bir yerde türbesinin olmasını ve bu konudaki çekincelerimizi anlatarak, kendisinden bu konu hakkında çalışmalar yapması telkininde bulunduk” diyor.
Padişahın anıldığı programa katılanlan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’la görüştüler.
Aydın, “Çok doğru bir tespitte bulunduğumuzu ve hem hükümet, hem de Kosova devlet yetkilileri ve AB Parlementosu yetkilileri ile bu konuyu görüşeceğini ve Obiliç isminin değiştirilmesi için gerekli her türlü katkıyı sağlayacağı sözünü verdi” dedi.
Bursa’ya dönülünce, mücadeleye devam edecekler.


Müziğin buluşması, trafiği durduracak!

Nilüfer Belediyesi, Bursa’yı notaların, ritmin buluşmasına çağırıyor.
Dünya Müzik Günü nedeniyle 21 Haziran’da, “Sazını, sözünü, arkadaşını da al gel” sloganıyla yine sesli ve renkli anlar yaşanacak.
Etkinlik, Bursa’nın başlıca önemli ulaşım koridorları ve cazibe merkezlerinden Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yapılacak ve bu nedenle ulaşımda kesinti uygulanacak.
Farklı müzik ve grupların ses vereceği, seslerini ve enstrümanlarıyla marifetlerini göstermek ve duyurmak isteyenler, renk ve heyecan katmak isteyenler, yol boyunca karnaval gibi geçide ortak olacaklar.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nın Mudanya yoluna gidiş istikametinde, Fatih Sultan Mehmet Camii ile Hastane Alanı arası, saat 18:00 itibarıyla taşıt trafiğine kapalı tutulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.