Hava Durumu

Bursa’da CHP’liler, bugün sandık başında!

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2015 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 08:21
Yeni dönem parlamenterliği…Siyasi partilerde hareketlilik ve milletvekili aday adayları da ortaya çıkmaya başlarken, CHP’nin Bursa’da kimleri aday göstereceği de, bugün belli olacak.
CHP’ye üyeliği bulunanlar, sandık başında.
Resmi hakem gözetimiyle…
Aday adayları arasından yapılacak tercih doğrultusunda, sıralamalarıyla beraber 18 milletvekili adayını belirleyecek.
Her ilçeye, ayrı nokta!
Tercih pusulasında, 72 isim bulunuyor.
En az 9, en fazla 18 tercih yapılacak.
Oy sayısına göre…
Sıralama, ortaya çıkacak.
İl geneliyle…
27 bin 982 üye var.
En büyük 3 ilçe olan Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer, toplam 16 bin 99 üyesiyle listede belirleyici özellik taşıyor.
CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’la konuştuğumuzda, öncelikle bir durumun altını çiziyor ve “Önseçim kararı, üyelerimiz arasında sevinç ve heyecan yaratmıştı” diyor.
Türkiye’nin siyasi hayatında ve yeni genel seçim sürecinde, demokrasi örneği ve şölenini yürüttüklerini belirtirken, bir başka duruma da değiniyor.
Aday adaylarının, Bursa’daki genel seçim süreci ve siyaset kurumuna heyecan ve renk getirdiğini de dile getirerek, “Hepsine teşekkür ediyoruz” mesajı veriyor.

Sadık “sol” siyasetçi, “yeniden” adaylıkta!

Bursa’daki milletvekili aday adayları arasında, bilinen, tanınan ve farklı özellikleriyle dikkati çekenleri görüyoruz.
DSP’nin sadık emekçilerinden olup, genel merkez yöneticiliğine kadar gelen PM Üyesi Murat Özbilge, geçen 4 yılın ardından, bir kez daha aday adaylığını ilan etti.
Konuğumuz olan Özbilge, Atatürk ve Cumhuriyet’in değerlerini önemseyişten söz ederken, kendisini “Ecevit öğretisi ve Demokratik Sol felsefeyle yoğrulmuş” yurttaş olarak tanımlıyor.
Bursa’nın da temsiliyle daha iyi bir Türkiye, daha mutlu bir gelecek için parlamenterlik arzusunu ifade ederken, ülkenin ve halkın beklentileri için çözüm olarak, DSP’yi gösteriyor.

Büyükşehir, “Moda Evi” açtı!

Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitesi olarak anılan Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) olarak, dikkat çeken yeni bir uygulama başlatıldı.
Kursiyerlerin kendi düşünceleriyle hazırladıkları ürünler ve sipariş ürünlerin satılacağı “Moda Evi”, uygulama hizmeti olarak faaliyet gösterecek.
Çatalfırın Köprülü Kavşağı’nın yanındaki tarihi yapıda açılan BUSMEK Moda Evi’nde, kursiyerler tarafından giyim aksesuvarları ve el dekorasyonu ürünleri de satılacak.
Gelinlik, nişan ve abiye giysilerin sunulacağı ve siparişlerinin alınacağı merkezin girişi, showroom olarak hizmet verecek. Alt kat atölye ve üst kat, reyon olarak kullanılacak.

Bozbey’e kırsal sevgi!

Makamını köylere götüren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kırsal kesimde ilgi ve sevgiyle karşılanıyor. Yeni durak, Akçalar oldu. 
Muhtar Mehmet Ali Keser, Bozbey’e teşekkür edderken, “Nilüfer Belediyesi, her türlü sorunumuz olduğunda yanımızda...” diyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.