Hava Durumu

Bursa’da CHP sürprizleri!

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2015 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2015 07:23
CHP’de delege seçimleri başlarken…
Bursa’nın Beverly Hills’i Bademli’de gelişen durum, örgütte yankılandı.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığıyla CHP’liliği tartışma konusu edilen Necati Şahin, önseçim delegeleri arasına katıldı.
Milletvekili adaylarının Bursa’da önseçimle belirlenmesinde ve Şahin’in alt sıralardan adaylığına etken gösterilen Sena Kaleli, tekrar delege seçildi.
Bu yıl tüm üyelerle yapılanın aksine…
2019’da, milletvekili ve belediye başkan adaylıkları önseçim delegeleriyle olursa, Kaleli bu kez sandık buluşmasında olamayacak.
Şahin’ın CHP’liliği, artık üyeliğin de ötesine geçti. Kızı Selva Şahin de, CHP’den siyasete atılarak, aynı mahallede delege oldu.
Eski milletvekilli Kemal Demirel’le beraber, eşi Nimet Demirel’i delege ve kardeşi İsmet Demirel’in de önseçim delegeleri arasında görüyoruz.
Toplam 12 delege ve 27 önseçim delegesi belirlenirken, Uludağ Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran da,  dönüş yaptı.
Ergenekon davası nedeniyle askıya alınan siyasi haklarına kavuşan Yurtkuran da, mahallenin delegeleri arasındaki yerini aldı.
Delege sayısının 2 artışla 15’e yükseldiği mahallede, Selva Şahin ve Yurtkuran’la artışlar doldurulmuş oldu.
Mudanya ve Büyükşehir belediyelerinin meclislerinde başarılı temsil ve görevler yürüten genç Akın Poroy, yeni dönemde de delegelik yürütecek.

***

Büyükşehir ile Mudanya mahkemelik

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nce çalışmalarına başlanan Sahil Projesi’nin ortada kaldığını, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihaleyi kaybeden firmanın itirazını yargıya taşımasına dayalı durum geliştiğini belirtiyor.
CHP’li belediye başkanı, siyasi davranmakla suçlanıyor.

***

Çepni’den ‘konsey’ mesajı

Hasan Çepni’nin Bursa Kent Konseyi’ne başkan seçilmesinin ardından, ilk katılımıyla da Yürütme Kurulu’nun ilk toplantısı da yapıldı.
Örnek kent ve kentli mesajıyla “Görüş ve düşüncelerin rahatlıkla konuşulabileceği demokrasi platformunu oluşturmaya devam edeceğiz.” diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.