Hava Durumu

Bursa’da, dünden yarına hizmetler ‘Sönmez’

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2015 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 09:25
Cözüm, beklenti ve hedefleri için her kesimle kendisini ve katkısını ortaya koyan Bursa’da, dün böyle bir fotoğrafa ortak olduk.
Sağlık Bakanlığı ve Sönmez Holding tarafından atılan imzalarla 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi yapılacak.
Ulvi düşünce için…
Baia Bursa’da düzenlenen törende, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla düzenlenen tören, duygulu anlarla geçti.
Farklı alanlara ilişkin hizmetler için farklı hastanelerin yer alacağı kampus projesinin maliyeti, 230 milyon TL olarak öngörülüyor.
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve diğer aile bireyleri, 50 milyon TL tutarında destek sağlayacak.
Konuşmalarla…
Veciz mesajlar paylaşıldı.
Sönmez, varlıklı olanların toplumsal sorumluluk taşıdıklarını belirtirken, hayırseverliği ve gerçekleştirdiği tesislerle adı yaşayan babası merhum Ali Osman Sönmez’i de saygıyla anıyordu.
Kampüs içerisinde 250’şer yataklı genel, kadın doğum ve çocuk ile onkoji hastanelerinin yer alacağı örnek hizmetin yürütülmesinde, 1100 araçlık kapalı otopark da bulunacak.
Sönmez, Bursa’ya ve toplumuna hizmet ve katkıların sürebilmesini, kendisinin ardından çocuklarına da vasiyet etti.
Vali Münir Karaloğlu, her varlıklı olanın kenti ve toplumu için bir şeyler yapabilmeyi düşünemeyeceğini belirtirken, yeni katkı ve çabaları nedeniyle Sönmez Ailesi’ni kutladı.
Bakan Müezzinoğlu, Bursa’da yürütülecek işbirliği ve atılan imzaların, Türkiye için de anlamlı ve farklı olduğunu vurguluyordu.
Türkiye’nin gündeminde yeni hükümeti oluşturabilmenin bulunduğunu, AK Parti ve hükümetine karşı da, haksız düşünce ve adımlar yürütüldüğüne değindi.
Bir sermaye sahibinin hayırseverliğiyle kentine katkıya devam edebilmek istemesini, çok ciddi bir parayı ortaya koymasını ve hükümetle işbirliği yapmasını, güven ve istikrara bağladı. 
Acıemler’in güneybatısında, yeni stadyuma giden yolun başındaki eski askeriyeye ait alanın kullanılacağı sağlık projesi, 2017’de hizmete girecek.

Yıldırım’da Suriyeli mağdurlarla aile iftarı 

Suriye’den sığınanlar için ilgili ve programlı çalışmalar yürütülmek istenirken, kentlere dağılanların hayat mücadesi oluyor.
Bir aileye de, biz rastladık.
Halktan fitre ve zekat olarak yardım umuduyla küçük çocuğuyla kaderin bekleyişindeki anne ve babaydı, konuştuklarımız…
Babanın adı da, umudun bağlandığı Ramazan’dı!
Yıldırım’da oturduklarını öğrenince, hem Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali hem de AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı’ya durumu anlattık.
Edebali’ye konuşunca…
Önceki akşam, personelle beraber, şehit yakınları, gaziler, kimsesizler ve yanı sıra, Suriyeli göçmenlerin de katılımıyla iftar yapılacağını öğrenmiştik.
Yıldırım’ı oluşturan, toplumu hizmet kadrosuyla beraber bir büyük ailenin parçası olarak gören Edebali, Suriyeli göçerler için duygularını paylaşıyordu.
Özellikle…
“Kucak açtıklarımıza karşı, en başta insani sorumluluk taşıyoruz. Onların oldukça zor zamanlarında ve ihtiyaçlarında, en başta insani sorumululuk taşıyoruz.”
Sözlerinin devamıyla…
Göçerleri konuk etme ve yalnız olmadıklarını gösterebilmek için çalışmalarının yanı sıra, “Kurduğumuz özel iftar soframızda da yerlerini hazır ettik.” diyordu.

Bursa’nın örnek sivil topluluğu

Bursa’da, yöresel dernek çok.
Kente en çok göç veren, akrabalık bağlarının güçlü, gidiş ve gelişlerin çok olduğu Art-vin’le ilgili olarak, örnek yöresel vakıf calışmaları yürütülüyor.
Kültürel ve sosyal Bursa Artvin Vakfı Başkanı Osman Başaran, düzenleyecekleri geleneksel iftara davet ederken, çalışmaları da konuştuk.
Camiada, dayanışma ve imeceler gerçekleştiriliyor.
Eğitim desteği için 150 öğrenciye burs sağlanıyor. Yaz dönemiyle yoksul ailelerin 65 çocuğu sünnet ettirilirken, ramazanla da 1000 gıda erzak paketi dağıtıldı.
10 Temmuz’da, Yıldırım’daki Mesken Spor Tesisle-ri’nde yapılacak 600 kişilik bir iftar yemeğiyle de, kucaklaşma olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.