Hava Durumu

Bursa’da geleneksel “festival” bitti mi?

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2014 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2014 07:44

Büyükşehir Belediyesi’nin 2004-2009 döneminde, geleneksel Uluslararası Bursa Festivali’ne getirilen bir uygulamanın kaldırılması gerekiyor.
Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na varan sürecin geçmişi, uluslararası festivalin de doğuşuna neden olmuştu.
12 Haziran’da başlayan festival, 12 Temmuz’da bitiyor. 7-12 Temmuz arasında, uluslararası halk dansları organizasyonu yer alıyordu.
Bu yapı bozuldu.
Festivalin başlangıç tarihi aynı tutulurken, bitiş tarihi; halk dansları organi-
zasyonundan önceki son sahne konseri ve gösterisiyle sınırlandırıldı.
Geçen yıl…
Temmuz’un 3’üydü.
Bu yıl…
Temmuz’un 5’i oldu.
Yaygın takvimlere girmiş geleneksel tarih kaldırıldığı gibi, her yıl için bitişi de belirsiz bir duruma dönüşmüş oluyordu.
Büyükşehir Belediyesi, 5 Temmuz’daki Los Vivancos gösterisini “Görkemli final” olarak duyursa da, henüz festival bitmemiş kabul ediyoruz.
Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın kenti renklendirecek süreci ve uluslararası festivalin kapanış programı, bugün başlıyor.
Festival takvimi, eskiye dönmeli.
Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunu yürüten Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKSTV) internet sitesindeki tarihçede de, “İlk yıllarında uluslararası halk dansları festivali olarak düzenlenen Bursa Festivali, zamanla farklı bir boyut kazandı ve uluslararası müzik festivali olarak bugünkü kimliğine ulaştı.” denildiğini görüyoruz.
Ayrıca…
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın organizasyon üyeliğini yürüttüğü Avrupa Festivaller Birliği’nde, 12 Haziran-12 Temmuz tarihi geçiyor.
Festivalin bu yılki logosunda, 53’üncü düzenleyişin belirtilmesi için Karagöz ile Hacivat’ın üzerine ve üstelik beyaz renkle “53” yazılmasını da, hayretle karşıladık.

 

ÇANKAYA'NIN YOLU, TBMM’DE BAŞLIYOR!

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına adaylık kampanyası, Samsun’dan başladı.
Erdoğan, “Artık vekiller, cumhurbaşkanını seçmeyecek, asıllar seçecek. Yani millet seçecek. İlk kez millet, cumhurbaşkanını seçecek, başkanını seçecek.” diyor.
Yeni dönem Cumhurbaşkanı için meydanda halka “Siz belirleyeceksiniz” diyordu, ancak adaylık esasları ve sürecine baktığımızda, “Vekillerin dediği” oluyor.
Yazdığımız üzere…
Aday olabilmek için milletvekillerinden en az 20’sinin imzalı teklifi gerekiyor. Ve siyasi partiler de, teklifte bulunabiliyor.
Adaylıkta, aday gösterenlerin milletvekili olduğunu gösterir; kimlik belgesinin onaylı örneği veya TBMM Başkanlığı’ndan alınmış belge örneği isteniyor.

 

DAĞ İLÇELERİNE GÜN DOĞDU!

 

Dağ ilçelerinin kaderi…
Yıllardır…
Hizmet sorunları ve çözümleri için dertlerini anlatmaya çalıştılar. Öncelikli beklentilerinin de gerçekleşmesini umdular.
Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmış olmaları, yörenin kaderini değiştirecek.
Sıradan, rutin hizmetlerin alınabilmesinde bile sorunlar, eksiklikler yaşanıyordu. Yöresel özellikleri de dikkate alan düzen ve modern için yeni dönem başladı.
Büyükşehir Belediyesi, dağ ilçelerinin mahallelerinde yolların açılması ve yapımı için kazı ve dolgu işlemleri, alt temel, bordür-trotuar, betonarme perde duvar, kargir duvar, betonarme menfez ile yol aydınlatma, elektrik ve diğer işlerin yapılması için çalışmalar başlatıyor.
İhale, bu ayın 24’ünde yapılıyor.
İş programına, 350 gün süre tanındı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.