Hava Durumu

Bursa’da işsizlerin beklediği buluşma!

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2014 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2014 07:23
İşsizlik, dünyanın sorunu! Bu nedenle… Büyük ve gelişmiş ülkelerde açıklanan resmi istihdam ve işsizlik verileri, dünya ekonomisi ve geleceği için de önemli ve etkili olabiliyor.
Türkiye’de, özel durum var.
Nüfus çok ve artıyor. Gelişim, sanayileşme ve ticaretin yoğunluğu, başlıca büyük kentler ile bölgelerin başlıca kentlerinde yaşanıyor.
Geçim şartlarının zorluğu, istihdamın hem önemini artırıyor hem de emeğin koşulları ve karşılığı açısından, tartışmaları güçlendiriyor.
Üniversite mezuniyeti, gelişmiş ülkelerde bireyler için önemsenen düşünce ve davranış unsurudur. Türkiye’de, hemen çalışma hayatına adım atabilme düşüncesi, isteği ve beklentisidir.
Tüm Türkiye’nin dikkatini çeken Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, sadece kentin değil, ülkenin genel bir sorununa önemi gösteriyor ve gösterge oluşturuyor.
Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Bursa Çalışma ve İş Kurumu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğini önemsiyoruz.
Emek ve işvereni buluşturuyor.
Öğrenciler için…
Staj görüşmeleri yapılıyor.
Kariyer adımları…
Karşılıklı beklentiler, konuşulmuş oluyor.
Deneyimler paylaşılıyor.
Yeni buluşma, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin çatısı altında Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi’nin ev sahipliğiyle 27-29 Kasım 2014 tarihlerinde olacak.
Yine…
Büyük firmalar, yerlerini alacaktır.
Stantlarda, üst düzey yöneticilerin katılımlarıyla kurulan iletişim köprüsü, iş sahibi olmak veya iş değiştirmek isteyenler için fırsat ve umut oluşturuyor.
Geçen yıl…
36 bin iş başvurusu vardı!
Sertifikalı ve firma seminerlerine, 3 bin 552 kişi katıldı. İş ve meslek danışsmanlarınca 2 bin 500 kişiye, danışmanlık hizmeti verildi.
Bu yıl…
165 firma, 187 stant açıyor.
3 kişisel gelişim paneli, 35 firmanın sunumu, 10 sertifikalı seminer yapılacak. Ahmet Şerif İzgören, Sunay Akın, Mümin Sekman, konuşmacılar arasında yer alıyor.
Merinos…
İşsizliğe umudun ve kariyerin adresi! 

Bursa AK Parti’de, bu da konuşuluyor!

AK Parti’nin dününden bugüne siyaset davasını düşünen ve üzerine düşeni yapabilmeyi konuşan bir milletvekili adayı, sosyal medyadaki yorumuyla dikkatleri çekti.
Son genel seçimlerde 15. sıradan aday gösterilen, ancak seçilemeyen Ali Ömeroğlu, siyaset kurumunun teşkilatları ve belediyelerdeki konumlara odaklanıyordu.
Eleştirel düşünce paylaşıldı.
“AK Parti için kılını bile kıpırdatmamış insanların, AK Parti’de zamanla mevki sahibi olmaları, gerçek gönüldaşların gönlünü yaralamaktadır.”
Yorumlar…
Eczacı Ömeroğlu’nun düşüncesine katılımları okuduk.
Farklı ve sert ifadelerle kendi eleştirilerini de ortaya koyanlar, emek ve liyakat açısından AK Parti’nin yerel teşkilatının son durumuna tepki gösteriyorlar.
Teşkilat içerisinde eleştirel düşünce ve ayrışmaların olduğu, seçim ve kongre süreçlerinde kulis trafiği oluşturmuştur.

Halkçı CHP’nin halkla “iletişim” sorunu!

Ana muhalefet…
Ülkeyi, kentleri yönetebilme adaylığıdır.
İktidara ne diyeceği kadar…
Kendisinin ne yapacağı da önemlidir.
Bugün…
CHP’de PM ve MYK üyeliğini yürüten, İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu Bursa’da bulunuyor.
Türkiye ve kent gündemi için…
Gazetecilerle buluşacak.
CHP, Türkiye için birlik ve beraberlikten söz ediyor, ancak kendi içerisi için böyle bir arayışın gündemi ve tartışmaları yıllardır devam ediyor.
Halkla iletişimini, günümüzün koşul ve gerekliliklerine göre kuramıyor. Siyaset kurumu olarak görülen böyle durum, örgütün kendi arasında da yaşanabiliyor.
Çok etkin ve üstelik bedava iletişim aracı durumundaki sosyal medyayı bile yürütemeyen bir CHP’nin, önyargılı şekilde medyaya sitem etmemesi de gerekiyor.
Özellikle…
Türkiye’yle kucaklaşma şart!
Emeğin, emeklinin, sanayinin, ticaretin, esnafın, Türkiye’nin 4. büyük kentinde büyük sıçramalar elde edemeyen CHP, Bursa’yı siyaset laboratuvarı görmelidir.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.