Hava Durumu

Bursa’da MHP’yi ‘şoke eden’ istifa!

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2016 01:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 01:01
Yeni anayasa için...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’yle çalışmayı anlatma gayreti olurken, geçtiğimiz günlerde de Bursa’da Genel Sekreter İsmet Büyükataman’ın, kentindeki teşkilata seslenişi olmuştu.
Büyükataman’lı buluşmaya katılım büyüktü, ancak...
Yeni anayasa pazarlığı için ‘kırmızı çizgileri’ ortaya koysa da ve “MHP, dün neredeyse bugün oradadır.” dese de, dün Bursa’ya istifa bombası düştü.
Son durumla...
MHP’nin genel merkez düşünce, politika ve adımlarına karşı çıkan Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Dr. Mehmet Hasanoğlu, tepki için bu görevinden ayrıldı.
AK Parti’yle ortak anayasa değişikliğini, Türkiye’de eleştirilen ve MHP’nin de karşı olduğu düzeni hukuksal zemine oturtma olarak gösteriyor.
MHP’nin A Takımı tarafından yapılan açıklamaları, vurguladığı tezatlığın göstergesi olarak da ifade ediyordu.
Hasanoğlu, MHP’nin davası, Türk milliyetçiliği ve ülkücü camia açısından, gelişmelere dikkati çekmek isteyen bir adım attığını belirtirken, “İhraç sürecinin başlatılacağını bile bile, bu yolda kurban olma adına yola çıktım.” diyordu.
Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ihraç edilmesini de, MHP’nin davası ve camiası açısından, endişe verici olarak niteliyor.
MHP’nin tabanı ve görev kademelerinde, düşüncelerinin ‘paylaşıldığı’ yorumları ortaya atılırken, AK Parti’yle pazarlığın seyri ve sonucu, camiada da önem taşıyor.

Karagöz ile Hacivat ‘çocuk’ hastanesinde

Bursa’nın Karagöz ile Hacivat’ı, UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası Listesi’nde ve en başta kentinde yaşatılmalarının önemi bulunuyor.
Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ndeki ‘Çocuk Hakları Günü’ etkinliğinde, Hastane Yöneticisi Uz. Dr. İsmail Özcan konuşurken, Karagöz ile Hacivat da, renk katıyordu.

‘Sanat Güneşi’ için ‘6 Aralık’ konseri

Büyükşehir Belediyesi, kentin ünlü sanatçılarından merhum Zeki Müren’i, doğum gününde, özel konserle anacak.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde, 6 Aralık’ta düzenlenecek konser için ‘Güneş, sanat için doğuyor’ ifadesi kullanılıyor.
Bursa Büyükşehir Orkestrası’nın da yer alacağı konser, ücretsiz olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.