Hava Durumu

Bursa'da, palmiyeli çelişki!

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2012 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2012 08:47
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, son gelişinde Yeşil Türbe'nin bahçesindeki palmiyeyi, coğrafya ve doku gerekçesiyle eleştirdi.
Az ötesi…
Türk İslam Eserleri Müzesi'ni gördü mü, acaba?
Türkiye'de ünlü özel kurumların yanı sıra, kültür ve sanat aşkıyla topluma hizmet için paylaşımı sağlanan müze örnekleri varken, Bursa'daki merkezi yönetim müzeciliği ne olacak?
Kent merkezinin batısı…
Büyükşehir Belediyesi'nin Akçalar Arkeopark kazılarıyla tarihsel bir zenginliğin teselli kalıntıları çıkarılıyor.
Türk Eserleri Müzesi'nin depolarında ise, sayısı binlerle ifade edildiği söylenen eserler, kentli, insanoğluyla paylaşım ve gün ışığı hasretinde…
Bursa Valiliği, yeraltındaki sıcak su kadar, yine yer altından farksız durumdaki Türk İslam Eserleri Müzesi'ne de el atar, umarız…
Yeşil Türbe'nin yanındaki bir palmiye velev ki hoş durmuyor, ancak nadide bir konum ve envantere sahip Türk İslam Eserleri Müzesi'nin durumu, Bursa'ya yakışmıyor.
Bursa'nın tarihi ve kültürel ziynetlerini ortaya çıkaran ve sosyal istifadelere sunan tesisler oluşturan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca bu alandaki yayınlarıyla da göz dolduruyor.
Dün…
Basın toplantısıyla “Bursa Ulucami” belge kitabının da tanıtımı yapıldı, yapısal ve belgesel paylaşımına yeni bir halka eklendiği duyuruldu.
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Kültür A,.Ş. aracılığıyla kazandırılan ve deneyimli isimlerin katkılarıyla kaleme alınan bir örnek yayın daha… Editörlüğü yapan Prof. Dr. Bilal Kemikli, sadece Bursa değil, ülke için de heyecanını paylaştı.
İslam'ın 5 önemli mabedinden sayılan Bursa Ulucami'nin belgeliği nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi kutluyor ve “Kültür belediyeciliği yapıyor. Güzel eserler kazandırıyor” diyordu.
Ulucami, 1399 yılında açıldı. Hem 600. yılında hem de Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 700. yıldönümünde yapılamayanı, kentin yerel yönetimi; Bursa Büyükşehir Belediyesi yapmış oldu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.