Hava Durumu

Bursa’da tapulara kaçak takibi!

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2016 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 04:52
Kamu maliyesinde, istikrar ve başarıdan söz eden hükümet, geçen yıldan beri ilginç bir durum ortaya koyuyor.
Çifte genel seçim vardı.
Borç yapılandırma ve silme uygulamaları yürütülürken, yapılandırma sayesinde tıkanan alacaklardan, önemli tahsilat da gerçekleştirilmişti.
Suriyeli mültecilere harcamalar, milyarlarla ifade edilirken, Avrupa Birliği’nden edilen 3 milyon Euro’nun da belirsizliği devam ediyor.
Durumlar böyleyken…
Vergi gelirlerinin, gerçek tutarlarda alınabilmesi yani vergiye esas beyanların, gerçeği yansıtması için de, çalışmalar gündemdeki önceliğini koruyor.
Gayrimenkul satışlarından gelirlerin, gerçek tutarlarda beyan edilip edilmediğinin yani vergi ve harç kaçağının olup olmadığının anlaşılması için Bursa’da hareketlilik bulunuyor.
Yaklaşık 200 bin dosyanın, gerçek beyan edilip edilmediğinin saptanması için tarama kapsamında yer aldığı konuşuluyor.
Yürürlükteki olağan denetim uygulaması, ancak etkin bir şekilde yürütülebilmesi için de, hareketlilik söz konusu oluyor.
Nilüfer, odak noktası!
Gayrimenkul piyasasının canlı ve sürekli büyüdüğü Nilüfer’de, Bursa’daki vergi ve harç gelirlerinden kaybın en çok olduğu ilçe olarak tahmin ediliyor.
Çok ciddi beyan farkları olduğu gerekçesiyle satan ve alan taraflara bildirimler ve cezai işlem süreçleri, işleme konuluyor.
Yaygın olarak….
Konut kredileriyle alımlarda, kredi parasının satana ödenmesine rağmen, kredinin altında, satış değeri gösterildiği, düşük vergi ve harç ödendiği konuşuluyor. 
Bizden söylemesi!..

Bursa’nın ‘gayrimenkul’ cazibesi

Gayrimenkul almak ve satmak isteyenleri buluşturan milliyetemlak.com, Bursa için “Hangi ilçeler kazandıracak?” öngörülerini açıkladı.
Nilüfer ve Osmangazi’nin yanı sıra, sanayileşme hareketinin oluştuğu Karacabey ve Yenişehir de,  cazip yatırım bölgeleri olarak vurgulanıyor.
Nilüfer’de, Görükle ve Özlüce de, yakınlığıyla üniversitelilerin tercihi olarak belirtiliyor.

Büyükşehir’den 54 bin 850 ‘gül’ alımı

Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan ve kavşak düzenlemeleri kapsamında kullanılmak üzere, toplu ‘gül’ alımı yapacak.
Önümüzdeki ay düzenlenecek ihaleye göre, 54 bin adet peyzaj gülü, 600 adet sarmaşık gülü ve 250 adet baston gülü temin edecek.
İhale, 10 Ağustos’ta.

Güler’i üzen gelişmeye karşı, CHP’li İrgil’den çarpıcı açıklama

Gemlik Belediyesi’nde, tedbiren ‘belediye başkanlığı’ görevinden uzaklaştırılan CHP’li Fatih Mehmet Güler, hukuk mücadelesinde yılmadı.
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de, dün “Güler hakkında soruşturma başlatan savcı tutuklandı, başsavcı gözaltında.” diyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.