Hava Durumu

Bursa'da toplu ulaşıma, “ücret” ayarı!

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2014 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2014 08:00

Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetlerinde, önümüzdeki günlerden itibaren zamlı yeni ücret tarifesine geçilecek.
1 yıl sonra…
Ayarlama yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) tarafından istenen ücret değişikliği, Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce onaylandı.
Uygulama, 16 Haziran’da.
Tam bilet…
Bursaray’da 1,75 yerine 1,90 TL, en yaygın ve en çok tercih edilen otobüs hatları olarak, Tarife 3’te 1,80 yerine 2,00 TL ve  Tarife 5’te 1,95 yerine 2,20 TL.
İndirimli bilet…
Bursaray’da 1,20 yerine 1,30 TL, en yaygın ve en çok tercih edilen otobüs hatları olarak, Tarife 3’te 1,20 yerine 1,35 TL ve  Tarife 5’te 1,30 yerine 1, 45 TL.
Aylık abonman ise…
En yaygın ve en çok tercih edilen olarak, Kart 1’de, tam 130 yerine 145 TL ve indirimli 75 yerine 85 TL olarak belirlendi.
Zam oranları…
BursaRay’da % 8.
Tarife 3’te % 11.
Tarife 5’te % 12.
Bursa’daki yerel yönetimin ücret tarifelerinin, diğer büyük kentlere kıyasla pahalı ve yüksek oranlı zam politikası taşımadığı belirtiliyor.
Mevcut ücret tarifesi, 5 Mayıs 2013’ten beri yürürlükte bulunuyor. Daha önce öğrencilere ait ücret tarifesine, ara indirim yapılmıştı.
Raylı sistem ile otobüs hatlarında aktarma ve para yüklemeli manyetik kart kullanımları ise, belirli oranda ekonomik ulaşım sağlıyor.
Bu arada…
Dolmuş, taksi ve minibüsler için ücret zammı, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Minibüsçüler Odası’nın gündeminde bulunmuyor.

DSP’YE “YILMAZ” ATAMA!..

İktidar döneminin özlemini duyan ve  bir başkaldırı hareketiyle de karşı karşıya bulunan DSP genel yönetimi, Bursa’yı yeniden yazıyor.
Yıldırım’da belediye başkan adayı gösterilen, ancak kazanamayan Fikret Yılmaz, oluşturulan yeni bir yönetim kuruluyla “İl Başkanı” görevine getirildi.
Mudanya’da belediye başkan adaylığıyla tek bayan aday olan, ancak sonuca ulaşamayan Ayşe Erkan da, yeni dönemin “İl Sekreteri” görevini yürütecek.
Yanı sıra…
Belediyelere başkan adaylıkları için başkanlık koltukları boşa düşen veya düşmeyen ilçelerin tüm örgütleri de, yeni başkanlarıyla beraber, yeniden atanacak.
Yılmaz, dün Erkan’la beraber konuğumuz olurken, “Genel merkezimiz, yeniden yapılanma için bizlere görev verdi ve üzerimize düşeni de yapabilme gayretinde olacağız.” diyor.
Bu arada…
Bursa’da “Umut Hareketi” adıyla yürütülen olağanüstü kurultay talebi ve tarafı olanları eleştirirken, “Disiplin suçu işliyorlar.” şeklinde konuşuyor.
Yanı sıra…
Şimdiye kadar yürütülen harekete katılanlar, açıklamalar ve adımlara ilişkin raporlamaların da, kendi döneminden önce de genel merkeze iletilmeye başlandığını da söylüyor.

MUDANYA'YA ULAŞIM MÜJDESİ!

Bursa’nın ana kentle bütünleşik ilçesi Mudanya, sağlıkta yeni devlet hastanesi yatırımıyla önemli bir hizmete kavuştu.
Hizmet güzel!
Devlet, yeni projeler yürütüyor ve hizmete açıyor, ancak olağan gördüğümüz sorunlardan biri, yeni yatırımla Mudanya için de soz konusu oldu.
Tepelik, epey mesafede, ilçe merkezi ve ana yol bağlantılarıyla yaşanan ulaşım, erişim sorunu vardı. Böyle bir durum, hizmetle beraber yaşanmaya başladı.
Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinden toplu ulaşımı sağlamak için “2/M” hattını kurdu. İlçenin batısındaki Kumyaka Caddesi ile ana yol üzerinden, saatte bir seferler konuldu.
Seferlerin hafta içi olması ve  gündüz mesai saatlerini kapsaması, poliklinikler amaçlı bir planlama yapıldığını gösteriyor.
Yataklı hasta ziyaretleri, acil servis hizmetlerini ve yaz yoğunluğunu dikkate alırsak, hafta içi akşam saatleri ile hafta sonları da seferlerin gündeme geleceğini vurgulayalım.




 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.