Hava Durumu

Bursa’da 'Trabzon’ fırtınası!

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2016 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 08:28
Anadolu’nun başlıca göç kenti Bursa, önümüzdeki hafta büyük ve önemli bir hemşeri buluşmasına ev sahipliği yapacak.
Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Bursa Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin işbirliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla ‘Trabzon Günleri’ yapılacak.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde, 18-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek programda, yöresel stantlar ve konserler olacak.
Karadeniz kentinin 98. kuruluş yıldönümündeki program, hem yöresel tanıtım ve Bursa’yla bağların güçlendirilmesi hem de hemşerilerle bir araya gelebilmeyi hedefliyor.
Trabzon’un valisi ve büyükşehir belediye başkanı ile kaymakam ve ilçe belediye başkanlarının da yer alacakları ve geleceklerinden söz ediliyor.
Bursa, dünden bugüne özellikle başlıca kentlerden önemli bir göç alırken, Karadeniz’den Trabzon ve diğer bazı iller de, dikkati çekiyor.
Etkinlik için…
Resmi açılış, 19 Şubat’ta!
Söz konusu etkinlik ve benzerlerini, Bursa gibi ‘kültür mozaiği’ özelliğindeki kentler için birleştirici unsur olarak yorumluyoruz.
Yanı sıra…
Hem kentler arası ilişikleri güçlendirebilmek, hem de tarihi, doğal ve kültürel açıdan turizm önemi de bulunuyor. 
Trabzon ve Bursa, Türk futbolunda şampiyon çıkarın Anadolu kentleri olarak da, tarihe geçen bir ortak özellik de taşıyor.
Bu arada…
Bursa’daki herkes, buluşmaya davet ediliyor.

Havaya ‘trafik’ etkisi

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği’nden öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Taşdemir, Bursa’da hava kirliliğinin nedenleri açısından, günlük hayatın vahim bir gerçeğini gündeme taşıdı.
Trafik, kirletici unsur!
Farklı nedenlerle kirlenen havanın, kalp, kanser ve sinir sistemi bozuklukları gibi, önemli sağlık sorunları yarattığı da vurgulanıyor.

Tarihi mescit ‘yeniden’

Büyükşehir Belediyesi, zamanla yıkılan ve üzerine bina yapılan tarihi bir mescidi, günümüze yeniden ve aynı amaçla kazandırıyor.
Hacı Seyfettin Mahallesi’nde, mazisi 400 yıl öncesine dayanan Yörükler Mescidi’nin restorasyon projesi devam ediyor.
Tarihi Bursa’da,tarihe saygı.

Cumalıkızık, Bursa’nın turizmde vitrin unsuru

Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girebilmesinde önemli bir etken olan Cumalıkızık, bağlı bulunan Yıldırım Belediyesi’yle turizmde yer edinebilme yolunda…
Farkı, yeni ve gerekli uygulamalara imza atan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Cumalıkızık,  kadim medeniyetimizin bize bir emaneti.” diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.