Hava Durumu

Bursa’da yaşandı TBMM’de konuşuluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2012 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2012 08:36
Bursa’daki bir devlet hastanesinin “Acil” servisinde vefat eden kişinin ailesine ödeme çıkartılması, TBMM’de tartışma konusu oldu.
CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, kendi kentlisi olan ailenin Bursa’da karşılaştığı durumunu, önce yazılı soru önergesine taşıdı.
Geçen hafta, kürsüde anlattı.
Hükümetin sağlık politikasını tartışmaya açtı.
Herkes için Genel Sağlık Sigortası’nın öne sürülmesine rağmen, “Çekirge Devlet Hastanesi aciline başvuran ve ölen bir Mersinli yurttaşımızın evine takip gönderilmiştir. (Eğer borcunu ödemezse icra takibi başlatılacaktır.) diye yazıyor bir başhekim imzasıyla. Konuyu biz yeterince inceliyoruz” dedi.
Elbette ki…
Yazılı soru önergesine yanıt bekliyor.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bazı soruları olan Atıcı, “Acil sağlık hizmetleri ücretsiz” denildiğini anımsatıyor, ancak Bursa’da kocası vefat eden eşe, 408,8 TL ödeme emri çıkarıldığını söylüyordu.
Dolayısıyla özellikle de,  “Acil servislerde sunulan sağlık hizmeti, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için ücretli midir?” diye soruluyor. Borç ödenemez ise, söz konusu aileye haciz işlemi yapılıp yapılmayacağını da sorguluyor.


Sosyal güvence zirvesi şart!
TBMM’de konuşulan Çekirge Devlet Hastanesi’ndeki durumu, araştırdık. Edinilen bilgiye göre, sosyal güvence sistemi açısından, bazı önemli hususlar ortaya çıktı.
CHP’li milletvekili tarafından gündeme getirilen ailenin vefat eden ferdinin, Genel Sağlık Sigortası’na kaydını yaptırmadığı öğrenildi. Herkese güvence işleyişinde, hem sosyal güvenlik kurumu (SGK) hem hastane kurumu içerisinde hem de birbirleriyle teknik uyum sorunu da söz konusu…
İmkân olmaması durumunda, olası ödemenin devlet tarafından karşılanabildiği, ancak fiilen işletilemediği de kaydediliyor.
Sorunlu dönem ve tartışma konusu olan imza, yeni Başhekim Op. Dr. Çetin Bakır’a ait değildi. Atama öncesi yardımcıya ait olduğunu öğrendik. Bakır’ın da, göreve başladıktan sosyal güvencedeki yeni sisteme uyum için iç ve dış işleyişi ele aldığı, önemli aşama kaydedildiği konuşuluyor.
Tartışma konusu olan ailenin, sosyal güvence sistemine geçtiği ve herhangi bir ödeme durumunun da ortadan kalktığı söyleniyor.
Edinilen bilgilerden de, şu sonucu çıkardık.
İl Sağlık ve SGK İl müdürlerinin, hastane başhekimleriyle aynı masada bir araya gelmeleri, sosyal güvence sistemindeki yenilikleri ve işleyişi, sorun ve çözüm yollarıyla ele alabilmeleri…
Çünkü…
Yeni sistem, sağlık hizmetlerinin pek çok alan ve türünde ödeme emirleri gündeme gelebilir, herkes karşılaşabilir.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.