Hava Durumu

Bursa’da ‘Yörükler’ öfkeli!

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2016 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 04:50
Kanal D, terör örgütünün canlandırılan üyesine, senaryo gereğince ‘Yörük’ hitabını uygun görüyor ve kullanıyor.
Bursa’dan yükseltilen tepkiler, Türkiye’nin değerleri ve hassasiyetleri açısından, muazzam düşünce zafiyeti olduğunu doğruluyor.
Popüler ‘Arkak Sokaklar’ dizisinde, darbeci rütbeli asker için ‘Yörük Albay’ denilmesi,Yörük Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun haklı tepkisiyle karşı karşıya kaldı.
Tatlıoğlu, ‘Türkiye - Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı’ olarak, çok sert açıklama yaptı ve halk kitlesini de arkasına aldı.
Yörük camiasını, ‘devlete sadakatin timsali’ olarak tanımlarken, ‘haksız ve çirkin bir algı yaratacak’ durumun ortadan kaldırılmasını istiyor.
Vaktiyle…
Fenomen dizi ‘Kurtlar Vadisi’, terör gündemi ve mücadelesi için ‘Kurtlar Vadisi-Terör ismiyle sezona lanse edilmişti.
Güneydoğu’daki toplumu ve özellikle Kürt halkını itham içerisine ittiği gerekçesiyle tepkiler gelişmiş ve  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na şikayet yağmıştı.
Senaryo ve isim, kaldırıldı.
Yörükler için de…
Tatlıoğlu uyardı ve not düştü.
“Yörükler; devletimizin ve milletimizin her kademesinde rol almış, çoban olmuş, köylü olmuş, işçi olmuş, memur olmuş, tüccar olmuş, öğretmen olmuş, polis olmuş, er olmuş, general olmuş, fakat asla ‘hain Yörük albay’ olmamışlardır.”
Gözler, her fırsatta ilkeden söz eden Kanal D’de!

MHP’den ‘İPEKİŞ’ uyarısı

Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP sözcüsü Cemil Aydın, idari yargı kararıyla yıkımına ‘yürütmeyi durdurma’ çıkan İPEKİŞ tesisi için siyaseten bir hatırlatmada bulundu.
Yeni projeye, dolayısıyla yıkıma vize veren imar planı değişikliği için MHP olarak çekimser kaldıklarını, ancak AK Parti ve CHP’nin oylarıyla kabul edildiğini vurguyor.
5 yıl öncesi…
Kentliye, hatırlatılıyor.

Hayvanat bahçesi ‘ücretsiz’

Büyükşehir Belediyesi, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle bugüne özel etkinlikler düzenliyor.
Girişlerde, ücret alınmayacak. 
Sütlaç Şov Gösteri Merkezi’nde, çocukları eğlenceli aktiviteler bekliyor. Ayrıca bazı hayvanlara dokunmak ve beslemek, mümkün olacak.

Zeki Müren’in konseri Merinos’ta olmalıydı

Osmangazi Belediyesi’nin, Bursalı ünlü sanatçı Zeki Müren’in anısına düzenlediği geleneksel konser, Reşat Oyal Kültürparkı’nda yapıldı.
İzleyici sıraları, tam dolamamıştı. 
Mevsimsel olumsuz koşullar nedeniyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin tercih edilebilmesi, uygun olanı.

Uludağ Üniversitesi’nde hastaneye ‘kalite’ güvencesi

Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, ‘ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi’ yeni dönem çalışmaları tamamlandı.
Denetim ve değerlendirmenin olumlu sonuçlanması, kalite standartlarının sürdürüldüğü anlamını taşıyor ‘kalite belgesi’ yenilenmiş oluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.