Hava Durumu

Bursa’daki ezeli rekabete, Altepe ağırlığını koyuyor!

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2015 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2015 08:52
Bursa’da alıştık. Siyasi rekabet klasiği... Nilüfer’de yaşanıyor.
CHP ile AK Parti arasında!
Nilüfer, 4 dönemdir sol siyasetin, 3 dönemdir CHP’nin ve Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yönetiminde olmaya devam ediyor.
AK Parti ve yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, merkezi ve yerel yönetim kararları ve söylemleriyle rekabet ve tartışma gündemini sıcak tutuyor.
Yenisini gördük.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni toplantısında, Başkan Recep Altepe ile Bozbey arasında gelişen söz düellosu, şimdi söylediklerimizi de doğruluyor.
Nilüfer’in batısında ilan edilmek istenen yeni yerleşim bölgesine bir kez daha veto gelmesi, Bozbey’i bir kez daha ve daha çok kızdırırken, kürsüye de çıktı.
Yeşil alana yapıldığı gerekçesiyle daha önce gündeme gelen Tavacı Recep işletmesi için hukuki çözüm getiren yeni imar değişikliği de veto edilen Bozbey, Atatürk Kent Ormanı’nın kendilerinden alınıp Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi nedeniyle de sesini yükseltmeye başlamıştı.
AK Parti’nin Nilüfer’deki hedefleri için…
Recep Altepe, dinamik, etken ve belirleyici faktör görüntüsü verirken, yürütülen politikada da kamusal düşünce ve kararı ortaya koyuyor..
Bozbey’e karşı yürütülen üslup ve sözlerde, yine kamusal düşüncelere dayandırılan bir sertliğin kullanılması da, dikkatleri çekiyor.
Tavacı Recep tartışmalarında, “Temizleyin Tavayı. Konuştukça batarsınız. Sabaha kadar konuşun!” ve yeni oturumda da, “Meclise akıl verme!” diye çıkıştı.
Bozbey’in karşıt ve itiraz politikasının, AK Parti ve Büyükşehir Belediyesi’nin karar ve uygulamaları için öne sürülen çelişkiler üzerine kurulduğunu ve hukuki mücadeleyi vurguladığını görüyoruz.

AK Parti sıralarında, CHP’ye çarpıcı uyarı!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son oturumunda, CHP’nin kadına şiddet olaylarını protesto eden, kınayan ve hükümeti önlem ve çalışma yapmaya davet etmesi, tartışma yarattı.
Başkan Recep Altepe, ana muhalefet mensubu Nilgün Berk’in “Kadına şiddete hayır” ifadesi ve uyarısına katılıyordu, ancak…
Siyasi saptırma içerisine girilmemesini isterken, “Cezai yaptırımların yetersizliğine karşı, artırılmasını sağlayacak bir yeni düzenleme olmalıdır.  Ancak konuşurken eleştirirken, önerilerinizi de söyleyin. Belediyemiz ve meclisi olarak, ne yapalım, konuşalım” diyordu.
Muhalefete yanıt olarak…
AK Parti’nin sözcülüğünü yürüten Ercan Barutçuoğlu’nun sözleri ise, önemsenmeyi gerektiren ifadelere yer vermesiyle de dikkati çekiyor.
Kadına şiddette eğitimsizliğin gündeme getirilmesine karşılık, Münevver Karabulut cinayetini işleyen gencin, çok tanınan bir aileden ve eğitimli olduğuna işaret etti.
CHP’ye mesajı, ailelere çağrısı…
“Çocuklarınızın manevi eğitimlerine de önem verin.”

CHP’de, Nilüfer çelişkisi!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, görevindeki 4. dönemi yürütürken, CHP’ye de önemli bir belediyenin iktidarını sağlıyor.
AK Parti’nin yönetimini almak istediği ilçede, yönetimsel olarak tartışma ve eleştirilere çekilen Bozbey’in, tepkisel politikada tek başına olduğunu görüyoruz.
CHP’nin kurumsal siyasetinde, hem ilçe hem de il örgütleriyle Bozbey’in yönetimi ve belediyesi için sıcak gelişmelere dayalı dinamik, etkin ve sesli bir politika yürütmediğini ifade edelim.
Sözün özü…
Yerel ve hatta genel seçimlerle CHP’yi en çok Bozbey ve Nilüfer’le duyuyoruz, ancak AK Parti’nin baskısı ve markajında, CHP’nin kendisini göremiyoruz.
Siyaseten, doğru bir görüntü değil…

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.