Hava Durumu

Bursa’dan dünyaya ‘mesaj’

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2016 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 07:07
Milli kültürden, kardeşlik ve barışa ihtiyaçtan söz edilirken, yıllardır Bursa; bu kavramların misyonunu yürütüyor.
Türkiye’nin sınırları içerisinde kalan değil, tüm dünyayı kucaklayan ve tüm dünyadan da övgü alan bir marka organizasyon yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın işbirliğiyle 30 yıldır Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması düzenleniyor.
Yerel yönetim adına…
Yılların deneyim ve güveniyle kültürel ve sanatsal organizasyonları başarıyla yürüten BKSTV, yarın da finali yapılacak ‘Altın Karagöz’ buluşmasının renk ve heyecanını yaşatıyor.
Genel Sekreter Ahmet Erdönmez ve Jüri Başkanı Mustafa Turan’la, yıllardır gizli kahramanlığına ait yarışma öyküsün sohbetindeydik.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, tüm dünya gibi kucaklamadığı organizasyona, onursal ödül vermesi gerektiğini düşünüyoruz.
Jüri’den…
10 yıldır katılım gösteren Almanya’dan Dieter Wagner, “Ben Bursalıyım… “ diyecek kadar bir duygu taşıyor. 
Kazakistan’dan Arman Nurmakhamatuly da, “İstanbul ve Ankara büyük ve önemli,ancak Bursa da, yorucu olmayan, tarihi ve havasıyla özel kent…”diyor.
Elbette ki…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin desteği ve BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik’in yönetiminde, üyeleri ve tüm çalışanlarının emeği, gönül veren sponsor kurumların katkılarıyla Bursa başarıyor.

‘Heykel’ failleri bulunsun!


Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nin önündeki heykele, birkaç gün arayla gerçekleştirilen ‘boyalı’ çifte saldırıyı dün kaleme alırken,  faillerin bulunabilmesini vurgulamıştık.
Siyaset ve dini içerisine alan tartışma ve kutuplaşmalara dikkati çekerken, işyerleri ve resmi gözlem kameralarına ait kayıtlara göre, polisiye çalışmanın sonucunu merak ediyoruz.

Dünya ‘bugün’ sahnede


30. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda, tüm ülkelerin katılımıyla bugün ve yarın final gösterileri yapılacak. Reşat Oyal Kültürparkı Açıkhava Tiyatrosu’ndaki programlar, saat 21:00’de başlayacak. Ve ayrıca yarın, kapanış töreni de olacak.

Başkan Altepe, Uludağ’ı dağcılarla beraber arşınladı


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dağcılarla yürüyüşe çıktığı Uludağ’ın, pek çok doğal güzelliği barındırdığını söylerdi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.