Hava Durumu

“Bursa’dan, ‘marka’, çıkar mı?”

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2016 05:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 05:10
Sanayi kenti Bursa’nın, ‘marka çıkarıp çıkaramayacağı” tartışılıyor.
Geçtiğimiz günlerde, bir başka derneğin organizasyonunda, davet edilen konuşmacıyla da, bu soruya yanıt getirilmek isteniyordu.
Açıkçası…
Böyle bir sorunun gündemde tutulmasını ve Bursa dışından konuşmacılarla dersler alınmasını, başta Bursa’ya, mevcut sanayici ve girişimcilerine haksızlık olarak yorumluyoruz.
Bursa’da marka çok!
‘Bir bilen’ iddiasıyla dış görüşlere mutlak ihtiyaç yerine, artık özgüven sahibi olmak ve başarılarımızı yok saymamak gerekiyor.
Şayet…
‘Marka’ denilince, örneğin bir ‘Apple’ örneği ortaya atılıyorsa, mesele; insanı ve bilimi yönetebilmeye dayanıyor.
Bursa’dan pek çok alanda ihracat yapan, patent ve itibar sahibi kuruluşlarımız bulunuyor, marka gibi görülmeseler, ‘Türk Malı’ gıcıklığını da aşamazlardı.
Vaktiyle…
Alman Siemens’in Bursa’ya satmak istediği yeni bir vagon, deneme seferleri sırasında ülkesindeki en talihsiz kazayı yaşamasıydı, bugün belki Bursa’da olacaktı.
Bursa’da Durmazlar tarafından üretilen tramvaylarla ilgili böyle bir teknik kaza yokken, anlık münferit sıkıntılarda, önyargı devreye giriyor.
Marka için…
İnsanın keşfetmesi, insan ve biliminin yönetilmesi önemlidir.
Portatif müzikçaları Sony icat etti, ancak Apple, ‘ipod’ denilen müzikçalarıyla bugünlere geldi ve cep telefonunda da, daha ilerisini ve kalitelisini yapınca, Nokia çöktü.

Marmara’nın yönetimine Altepe farkı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönetimindeki Marmara Belediyeler Birliği, yılın son meclis buluşmasını İstanbul’da gerçekleştirdi.
Farklı hizmet alanlarındaki önem ve öncelikli politikaları, projeleri teşvik etmeyi amaçlayan uygulama ve yarışmalar, eğitsel buluşmalar ve 13.5 milyon TL’ye ulaşan bütçe, Altepe’nin katkısını ve farkını ortaya koyuyordu.

Fotoğraf tutkunlarına ‘fırsat’

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD), yeni dönemine fotoğraf tutkunları için eğitsel programlarıyla başladı.
Bugün Ördekli Kültür Merkezi’nde saat 17:00’de Mehmet Arslan Güven’le ‘renkler’ ve saat 18:30’da İbrahim Zaman’la ‘ışığın kullanımı’ konuları anlatılacak.

Bursa’nın ‘bereket’ farkı Ömeroğlu’nun fotoğrafında



Başarılı eczacı, Bursa ve Bursaspor sevdalısı AK Partili siyasetçi Ali Ömeroğlu’nun, balık avından hatıra fotoğrafı, Bursa’nın bereketini, bir kez daha gözler önüne seriyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.