Hava Durumu

Bursa, düne kilitlendi!

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2013 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2013 08:12

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam Twitter’dan açıklaması, Bursa’yı da meraklandırdı.
TBMM’de dün yapılan grup toplantısında, 5 büyükşehir ve 5 il belediye başkan adaylarının açıklanacağından söz edilmesiyle Bursa’da da sayılı saatler bekleyişi oluştu.
Yayın saati gelince…
Televizyon başına geçildi.
Açıklamalarda, Bursa yoktu!
Dünkü makalemizde, AK Parti’nin adaylarını nasıl ve ne şekilde açıklayacağına ilişkin bilgileri paylaştığımızda, dün böyle olacağı da görüldü.
Bölgesel kapsam içerisinde açıklamaların yapılacağı öngörülürken, öncelikle İç Anadolu’dan başlanacağını da ifade etmiştik.
Ardından…
Marmara geliyor!
Adaylar açıklanırken…
Kentsel sunum da düşünülüyordu.
Özellikle…
İl Başkanları Toplantısı’nın yapılacağı 29 Kasım’ın ilk açıklamaların yapılacağı tarih olarak düşünüldüğünü ve Bursa’nın 4 Aralık’ta duyurulacağını aktarmıştık.
Erdoğan’ın, akış zamanlaması için farklılık yapabileceğine işaret ederken, nitekim dün itibariyle halkın büyük merakıyla ilk açıklamalar yapıldı.
İl Başkanları Toplantısı’na, büyükşehir belediye başkanları katılabilliyor. Altepe’nin programında, haliyle de Ankara’ya gidilmesi yer alıyor.
Dünün ardından…
O güne, beklenti oluştu.
Erdoğan’ın, il başkanlarıyla yeni buluşmasını özellikle genel durum değerlendirmesi ve yerel seçim süreci için değerlendirmek istediği konuşuluyor.
TBMM’deki yeni grup toplantısı 3 Aralık’ta, ancak İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi başlıca büyükşehirlerin yer aldığı Marmara için 4 Aralık tarihi de, masada duruyor.
Yukarıdaki yazıyı kaleme alırken, Büyükşehir Belediyesi’ne kimin aday gösterileceğinin merakıyla beraber, bazı isimler de, dolaşımda olmaya devam ediyordu.
Yeniden, vurgulayalım.
Büyükşehir belediye başkanlarının geneliyle yola devam edilmek istendiği ve Bursa’da, Recep Altepe’nin yeniden aday yapılacağından söz edilirken, artık sayılı günler kaldı.

ÇELİK, ANILARI TAZELEDİ!

Bursa’dan kalabalık bir muhtar topluluğu, GAP gezisindeydi.
Şanlıurfa’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçen hafta sonu, muhtarlarla bir araya geldi.
Çelik’in yoğun programına rağmen, gece yarısında gerçekleşen buluşmada, samimi havanın ve keyifli sohbet oluştuğunu öğrendik.
Bursa’dan konuklarıyla anılarını tazeleyen Çelik’in, ayrıca şimdiki seçim bölgesinden anılarını da paylaştığını bilgi edindik.
Çelik’in, Bursa’ya hizmet ve çözüm insanı olarak görülmeye devam edildiğini de duyduk.  Kendisine iletilen durum ve beklentiler vardı.
Bursa’ya 1.5 aydır gelemeyen Çelik, kentten ziyaretlerle duygulu anlar yaşıyor.
Muhtarlarla buluşmasında da, “Bursa’ya hizmet için Başbakan Yardımcımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız çalışıyorlar. Bizim de üzerimize düşen var ise, yapmaya hazırız.” dediğini öğrendik.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.